Σε ποιό Πανεπιστήμιο;

Σε ποιό Πανεπιστήμιο; Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
0

UNIVERSITY OF NICOSIA ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Σε ποιό Πανεπιστήμιο; Facebook Twitter

Ένα διεθνές κέντρο σπουδών που φιλοξενεί σπουδαστές από όλο τον κόσμο σε ένα πολυπολιτισμικό μαθησιακό περιβάλλον που προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχοντας διακριθεί με μια σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς βραβεύσεις, προσφέρει σήμερα ένα τεράστιο εύρος από σύγχρονα πεδία σπουδών στην Ιατρική, τη Νομική, τη Φαρμακευτική, την Αρχιτεκτονική, την Ψυχολογία και 40 ακόμη σύγχρονες, κερδοφόρες ειδικότητες. Παράλληλα, διαθέτει πρωτοποριακά προγράμματα στους τομείς των επιστημών: Ζωής & Υγείας, Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό στο ψηφιακό νόμισμα. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας οι φοιτητικές λέσχες, ο αθλητισμός, τα σεμινάρια και οι δημόσιες διαλέξεις, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού και την περίφημη κυπριακή φιλοξενία, μετατρέπουν τις σπουδές σε ανεπανάληπτη εμπειρία.

Γραφείο Ελλάδας: Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, Αθήνα, 801 1002345, 210 6722868, http://www.unic.ac.cy/

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ

Σε ποιό Πανεπιστήμιο; Facebook Twitter

Στην καρδιά της Πάφου βρίσκεται το νέο και συνεχώς αναπτυσσόμενο Πανεπιστήµιο Νεάπολις. Διαθέτει νέες τεχνολογίες και µεθόδους µάθησης, είναι αναγνωρισµένο από το ΚΥΣΑΤΣ και τον ΔΟΑΤΑΠ. Προσφέρει πτυχία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Νομική (LLB), στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική, στην Αρχιτεκτονική, στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και στην Εκτίμηση & Ανάπτυξη Ακινήτων, καθώς και μεταπτυχιακά στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο (LLM), στη Διαχείριση Κατασκευών, στην Αρχιτεκτονική Τοπίου Real Estate και στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά προσφέρονται Θεολογικές Σπουδές στην Κύπρο, εγκεκριμένες από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η εντός του πανεπιστημιακού χώρου διαµονή, με το εστιατόριο και την καφετέρια, την εξωτερική πισίνα, το γυµναστήριο και τα γήπεδα αντισφαίρισης, σε συνδυασµό µε την 24ωρη Υπηρεσία Ασφαλείας, συµβάλλουν ουσιαστικά στην ποιότητα της καθηµερινής ζωής στο πανεπιστήµιο. Τέλος, άξιο προσοχής είναι το πρόγραμμα ετήσιας οικονομικής στήριξης στους φοιτητές.

Λεωφόρος Δανάης 2, Πάφος, Κύπρος, 357 26843300, [email protected], www.nup.ac.cy

 

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ιδρύθηκε το 1836 και από το 1873 φέρει το όνομα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), προσφέροντας τα μέγιστα στον τομέα της Τεχνολογίας και στην επιστημονική, τεχνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Περιλαμβάνει 9 σχολές και 9 τίτλους προπτυχιακών σπουδών, μεταξύ των οποίων αυτούς των Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών κ.ά. Το EMΠ χορηγεί 19 τίτλους Μεταπτυχιακών Σπουδών με διεθνές κύρος. Επιστήμη & Τεχνολογία Υλικών, Υπολογιστική Μηχανική, Περιβάλλον & Ανάπτυξη, Ναυτική & Θαλάσσια Τεχνολογία & Επιστήμη είναι μερικοί τίτλοι που εγγυώνται περαιτέρω εξειδίκευση σε απαραίτητους στην κοινωνία τομείς.

Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου / Συγκρότημα Πατησίων, Πατησίων 42, 210 7721000, www.ntua.gr, [email protected]

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δραστηριοποιείται στον τομέα των Τεχνολογικών, Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών με προπτυχιακά τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Πληροφορικής, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Ψηφιακών Συστημάτων, Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής. Σε καθένα από τα 9 τμήματά του προσφέρει τουλάχιστον 2 επιλογές για μεταπτυχιακά προγράμματα, με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Λογιστική και Έλεγχος Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» να είναι η νεότερη προσθήκη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Βοηθά τους αποφοίτους στην εύρεση εργασίας, με το Γραφείο Διασύνδεσης να τους εντάσσει ομαλά στην εργασιακή πραγματικότητα.

Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80, Πειραιάς, 210 4142000, www.unipi.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόκειται για το κορυφαίο ΑΕΙ στον τομέα των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης των Επιχειρήσεων, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στους εξής τομείς: Οικονομική Επιστήμη, Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία, Πληροφορική & Στατιστική.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 76, Αθήνα, 210 8203911, www.aueb.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σε ποιό Πανεπιστήμιο; Facebook Twitter

Ιδρύθηκε το 1837 και αποτελεί το αρχαιότερο πανεπιστήμιο τόσο της Ελλάδας όσο και των Βαλκανίων. Οι τομείς των Θετικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, της Φιλοσοφικής, της Νομικής, της Θεολογικής, της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, των Επιστημών της Αγωγής αλλά και της Υγείας συνθέτουν ένα πλήρες πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Τμήμα σπουδών: Παπαρρηγοπούλου 3, Αθήνα (8ος όροφος), 210 3689549, 210 3689550, www.uoa.gr

Την Παρασκευή 11/9, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Πηγές της Αρχαίας Ελληνικής Πολιτικής Θεωρίας». Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3627421 ή στο mail [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: www.plato-academy.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ