Δουλεύατε στο τμήμα marketing μεγάλων εταιρειών καλλυντικών. Πώς και ασχοληθήκατε με τη face yoga;

Ο χώρος της ομορφιάς ήταν κάτι που με απασχολούσε πάντα. Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί γιατί να υπάρχουν προϊόντα και περιποιήσεις προσώπου μόνο για την επιδερμίδα; Γιατί η γυμναστική να σταματάει στον λαιμό; Μέσα από αυτή την αναζήτηση βρέθηκε μπροστά μου η face yoga, σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και από τότε δεν έχω σταματήσει ούτε μια μέρα την εξασκώ, να ανακαλύπτω καινούργιες δυνατότητες και να βλέπω πρόσωπα να μεταμορφώνονται!

 

Η face yoga είναι για όλους και είναι η μοναδική φυσική μέθοδος που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και της έντασης.


— Αλήθεια, τι ακριβώς είναι η face yoga; Ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Είναι η πλέον φυσική και αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης για πρόσωπο και λαιμό ώστε να αισθανόμαστε και να δείχνουμε νεότερες και πιο υγιείς! Είναι μια ολιστική μέθοδος που περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό ασκήσεων γιόγκα, μασάζ, πιέσεων και χαλάρωσης αποκλειστικά για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Είναι για όλους και είναι η μοναδική φυσική μέθοδος που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και της έντασης.

 

Σε ένα μάθημα face yoga εξασκούμε όλες τις μυϊκές ομάδες του προσώπου. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόσωπό μας έχει 57 μυς και αποκλειστικά 4 από τις 5 αισθήσεις μας. Όσο οι μύες γίνονται πιο δυνατοί, το δέρμα που τους καλύπτει γίνεται πιο σφριγηλό, αποκτά ελαστικότητα και οι ρυτίδες ατονούν. Τα καλά νέα είναι ότι επειδή οι μύες είναι πολύ μικρότεροι και λεπτότεροι, γυμνάζονται πιο εύκολα.


— Με ποιον τρόπο συνδέονται οι συγκεκριμένες ασκήσεις προσώπου με τη γιόγκα;

Η γιόγκα, από τότε που δημιουργήθηκε, είχε πάντα ασκήσεις για το πρόσωπο. Περνώντας, όμως, στον δυτικό κόσμο, περιορίστηκε σε ασκήσεις για το σώμα. Η ανάγκη, βέβαια, παρέμεινε, αφού το πρόσωπό μας χρειάζεται το μυϊκό του σύστημα να λειτουργεί για να μπορεί να παραμένει λαμπερό και σφριγηλό!

 

Άρα, αν κάποιος κάνει ένα μάθημα face yoga, θα καταλάβει ότι πρόκειται ακριβώς για τη ροή που ακολουθείται και στο σώμα: αναπνοές, διατατικές ασκήσεις και χαλάρωση.


— Πώς μπορεί κανείς να γυμνάσει όλους τους μυς του προσώπου του;

Καταρχάς, η πιο άμεση γυμναστική των μυών γίνεται με τις εκφράσεις μας, το φαγητό και την ομιλία. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα, ότι εκφραζόμαστε επιδερμικά, όχι μυϊκά, και, πιστέψτε με, έχει τεράστια διαφορά. Άρα, κάνουμε ασκήσεις με σκοπό να ενδυναμώσουμε τους μυς αλλά και να χτίσουμε την ελαστικότητά τους ώστε να μη δημιουργούνται επιδερμικές γραμμές έκφρασης.

 

www.faceyogaforall.gr, www.youtube.com/flow-center, Instagram