Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην Ζυρίχη της Ελβετίας σήμερα για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν από το εθνικό δημοψήφισμα της 26ης Σεπτεμβρίου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, κάτι που γίνεται ήδη σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

 

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRF ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο pride parade στη Ζυρίχη με σύνθημα «Μπορείτε να το κάνετε. Γάμος για όλους τώρα».

 

Μέχρι στιγμής, τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελβετία μπορούν να λάβουν επίσημη έγκριση μόνο για σύμφωνα συμβίωσης, που δεν είναι ωστόσο ισότιμα με τους γάμους.

 

Εάν η πλειοψηφία αποφασίσει υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Ελβετία, αυτό θα επιτρέψει επίσης στο κάθε ζευγάρι να υιοθετήσει παιδιά.

 

Επιπλέον, οι γυναίκες, που βρίσκονται σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις δωρεές σπέρματος ενώ θα είναι ευκολότερο για μη Ελβετούς συντρόφους να αποκτήσουν ελβετική υπηκοότητα.

 

Οι πολέμιοι της νομιμοποίησης λένε ότι ο γάμος πρέπει να προορίζεται μόνο για έναν άνδρα και μια γυναίκα και ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα να έχουν, παραδοσιακά, πατέρα και μητέρα.

 

Το SRF ανέφερε ότι 70 ομάδες από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στήριξαν τις διαδηλώσεις.

 

Ελβετία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων
EPA

 

Ελβετία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων
EPA

 

Ελβετία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων
EPA

 

Με πληροφορίες του AP