Ζωολογικοί κήποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν με χρεοκοπία λόγω κορωνοϊού

Ζωολογικοί κήποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν με χρεοκοπία λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Η Ένωση ζωολογικών κήπων της Γερμανίας δεν αποκλείει την χρεοκοπία ορισμένων εξ αυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ένωσης Ζωολογικών Κήπων (VdZ), Φόλκερ Χόμες, είπε στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung» ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεόμενο να πρέπει να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι. Ίσως όχι στη Γερμανία, αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ζώα πρέπει να δοθούν σε άλλους ζωολογικούς κήπους».

Στην εν λόγω Ένωση ανήκουν 56 ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Την άνοιξη, οι ζωολογικοί κήποι έπρεπε να κλείσουν εντελώς λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Χόμες, το κόστος ανά ζωολογικό κήπο και μήνα κατά την περίοδο κλεισίματος ανερχόταν σε δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν υπήρχαν έσοδα.

Εν τω μεταξύ, οι εγκαταστάσεις τους άνοιξαν ξανά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Χόμες, «δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί εάν οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά είναι σαφές ότι δεν θα θανατωθούν ζώα στους γερμανικούς ζωολογικούς κήπους λόγω της απώλειας εσόδων που προκλήθηκε από τον κορονοϊό», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Deutschlandfunk, Neue Osnabruecker Zeitung

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Διεθνή / Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Έντεκα αποκαλύψεις μεταξύ των οποίων πως της άρεσε ο Μπραντ Πιτ και γι' αυτό επέλεξε το «Seven» και όχι το «Feeling Minnesota» με τον Κιάνου Ριβς
LIFO NEWSROOM
«Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Διεθνή / «Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Οι επικριτές του αγάλματος υποστηρίζουν ότι είναι «χυδαίο», «πορνογραφικό» και «εκφράζει την ανδρική φαντασίωση για το πώς πρέπει να δείχνει μια γυναίκα»
LIFO NEWSROOM