Ζωολογικοί κήποι εμβολιάζουν μαζικά ζώα κατά της Covid-19: «Ανησυχούμε τι θα απογίνουν αν μολυνθούν»

Ζωολογικοί κήποι εμβολιάζουν μαζικά ζώα κατά της Covid-19: «Ανησυχούμε τι θα απογίνουν αν μολυνθούν» Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

Τα βήματα του ζωολογικού κήπου στο Σαν Ντιέγκο που εμβολίασε τα ζώα του κατά της Covid-19 άρχισαν να ακολουθούν αρκετοί ακόμη αμερικανικοί ζωολογικοί κήποι. 

Τα πρωτεύοντα ζώα του San Diego Zoo Wildlife Alliance έλαβαν δόσεις ενός εμβολίου, που ανέπτυξε η κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρία Zoetis, τον περασμένο Μάρτιο, όταν μια αγέλη από γορίλες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Τα Denver Zoo στο Κολοράντο, Oakland Zoo στην Καλιφόρνια California, Milwaukee County Zoo και Henry Vilas Zoo στο Γουισκόνσιν είναι ανάμεσα στους δεκάδες ζωολογικούς κήπους που ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα εμβολιάσουν επίσης τα ζώα τους. 

Η εταιρία Zoetis δώρισε πάνω από 11.000 δόσεις του πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19 για ζώα σε περίπου 70 ζωολογικούς κήπους, καταφύγια, ακαδημαϊκά ινστιτούτα και κυβερνητικούς οργανισμούς. 

«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε για ζώα. Χρησιμοποιώντας το σε αυτά, δεν παίρνουμε εμβόλια που σε άλλη περίπτωση θα διανέμονταν σε ανθρώπους», σχολίασε ο Scott Larsen, επικεφαλής κτηνίατρος του Denver Zoo, μιλώντας στο CNN. 

«Ενδιαφερόμαστε για τους συνολικούς πληθυσμούς των ζώων και την μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους στον πλανήτη. Υπάρχει ανησυχία για τους άγριους πληθυσμούς αυτών των ζώων, μερικά εκ των οποίων είναι τα τελευταία στον πλανήτη, και τι μπορεί να απογίνουν όταν φτάσει σε αυτά ο ιός. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», πρόσθεσε. 

Ο ζωολογικός κήπος του Όκλαντ ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου πως έλαβε ήδη το πρώτο φορτίο με εμβόλια και ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί «στα ζώα που κινδυνεύουν περισσότερο», μεταξύ άλλων τίγρεις, μαύρες αρκούδες, αρκούδες γκρίζλι, λιοντάρια και νυφίτσες. Επόμενο βήμα ο εμβολιασμός πρωτευόντων και νυχτερίδων φρούτων.

«Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε φράγματα σε συγκεκριμένες φωλιές για να διασφαλίσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση, μαζί με ειδικές στολές που φορούσε το προσωπικό προκειμένου να προστατευτούν τα υπερευαίσθητα είδη μας από την Covid-19. Χαιρόμαστε και νιώθουμε ανακούφιση που πλέον μπορούμε να τα προστατεύσουμε καλύτερο με το εμβόλιο», είπε ο Δρ. Άλεξ Χέρμαν, στο Associated Press. 

Η εκπρόσωπος του Milwaukee County Zoo σημείωσε ότι τα ζώα λαμβάνουν τακτικά εμβόλια όταν προκύπτουν νέες ασθένειες. «Είναι κάτι που κάνει η ομάδα μας για διάφορες ασθένειες. Προφανώς, με την Covid-19, περιμέναμε μέχρι να υπάρξει κατάλληλο εμβόλιο», ανέφερε η Jennifer Diliberti-Shea.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ