Ένας μόνιμος επιστάτης αναζητείται για ένα απομονωμένο και ακατοίκητο νησί στη Σκωτία.

 

Το Isle Martin, κοντά στο Ullapool, δεν έχει μόνιμους κατοίκους αλλά χρειάζεται κάποιον για να το φροντίζει για τους επισκέπτες που υποδέχεται το καλοκαίρι. Η αρχή διαχείρισης του νησιού καλεί τόσο μεμονωμένους υποψήφιους όσο και ζευγάρια να κάνουν αίτηση.

 

Όπως αναφέρει το BBC, το Isle Martin μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες του απασχολημένους για μερικές ώρες. Δύο παραλίες, ένα μικρό μουσείο – σε μία καλύβα – και ένας λόφος που προσφέρεται για παρακολουθεί τα πουλιά. Στο Isle Martin θα φιλοξενηθεί το πρώτο φεστιβάλ φυκιού στη Σκωτία, κατά το διάστημα 6 έως 12 Σεπτεμβρίου.

 

Ο εθελοντής επιστάτης θα είναι ο πρώτος μόνιμος κάτοικος του νησιού εδώ και 30 χρόνια και η κίνηση σηματοδοτεί την αρχή μίας προσπάθειας ώστε το νησί να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Επιδιώκεται να απαγορευτεί το νησί στο πλαστικό και να είναι αειφόρο.

 

Ο επιστάτης θα πρέπει να προετοιμάζει για τους επισκέπτες τα τρία σπίτια του νησιού, να καθαρίζει τις δημόσιες τουαλέτες και να εξασφαλίζει πως οι επισκέπτες θα τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Η εργασία του υπολογίζεται σε τρεις ώρες την ημέρα. Θα του παρέχεται στέγη και 150 λίρες την εβδομάδα ως αποζημίωση. Η πλησιέστερη στεριά απέχει λιγότερο από ένα μίλι και η απόσταση καλύπτεται μέσα σε πέντε λεπτά.

 

 

Μέσα στα χρόνια στο νησί λειτούργησε ένα μοναστήρι, μία μονάδα επεξεργασίας ρέγκας και ένας αλευρόμυλος. Δεν υπάρχει ζεστό νερό και μόνο ένας μικρός ηλιακός ηλεκτρικός φορτιστής που μπορεί να δώσει ρεύμα σε ένα τηλέφωνο ή έναν φορητό υπολογιστή ή ακόμη και μερικά φώτα.

 

Ο υποψήφιος επιστάτης θα πρέπει να είναι επινοητικός και πολυμήχανος. Παράλληλα θα πρέπει να μπορεί να οδηγεί σκάφος, ενώ, εάν θέλει, μπορεί να αναλάβει τον λαχανόκηπο που υπάρχει στο νησί.

 

Η προθεσμία για τις αιτήσεις εκπνέει την 1η Ιουνίου. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 

Με πληροφορίες από BBC