Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν» Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το Κίεβο είναι πρόθυμο να παραδώσει τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, υπό την προϋπόθεση ότι ο ηγέτης τους, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα οργανώσει την ανταλλαγή τους με Ουκρανούς αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Ρωσία.

«Μετά τους πρώτους Βορειοκορεάτες αιχμαλώτους, αναμφίβολα θα υπάρξουν και άλλοι. Είναι θέμα χρόνου για τους στρατιώτες μας να αιχμαλωτίσουν περισσότερους», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Το Σάββατο, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην περιοχή του Κουρσκ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Κίεβο ανακοινώνει την αιχμαλωσία Βορειοκορεατών από τότε που αυτοί αναπτύχθηκαν στο μέτωπο, το περασμένο φθινόπωρο.

11.000 Βορειοκορεάτες Στρατιώτες στο Μέτωπο του Κουρσκ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών και Δυτικών ειδικών, περίπου 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή του Κουρσκ για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την παρουσία τους, ενώ ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι, για τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μπορούν να εξεταστούν άλλες επιλογές. «Σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ειρήνη, διαδίδοντας την αλήθεια για τον πόλεμο στη μητρική τους γλώσσα, θα δοθεί αυτή η ευκαιρία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παρουσία των Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο αποτελεί σημείο έντασης, ενώ οι αιχμάλωτοι αναδεικνύονται σε σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για το Κίεβο στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM