Ζελένσκι: Αμπράμοβιτς και Ρώσοι επιχειρηματίες θέλουν να μας βοηθήσουν

Ζελένσκι: Αμπράμοβιτς και Ρώσοι επιχειρηματίες θέλουν να μας βοηθήσουν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι έλαβε μηνύματα υποστήριξης από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει την Ουκρανία.

Ο Ρώσος ολιγάρχης ήταν ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που, όπως τόνισε, του είπαν ότι θέλουν «να κάνουν κάτι» και να «βοηθήσουν με κάποιο τρόπο» στην αποκλιμάκωση της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η παρέμβαση Ρώσων αποκαλύφθηκε από τον Ζελένσκι σε συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους που εργάζονται για ανεξάρτητα μέσα της χώρας. «Κάποιοι είπαν ότι ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους Ρώσους ολιγάρχες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Βρετανία και την ΕΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέστειλε την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, εν μέσω ισχυρισμών ότι ενεργούσε ως διαμεσολαβητής για την ειρήνη.

Ανέφερε επίσης ότι ο Ζελένσκι συμβούλεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς.

Με πληροφορίες Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Γάμος Μπέζος-Σάντσεζ: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο με τις ερμηνείες των Lady Gaga και Έλτον Τζον

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο - Θα τραγουδήσουν Lady Gaga και Έλτον Τζον

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης στο μικρό νησί Σαν Τζόρτζιο, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπό τους ήχους του Ματέο Μποτσέλι, γιου του διάσημου τενόρου Αντρέα Μποτσέλι
LIFO NEWSROOM