ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ζαχάροβα: Σουηδία και Φινλανδία γνωρίζουν πού θα οδηγήσει η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Μόσχα: Συγκεντρώνονται στοιχεία για εγκλήματα από τις ουκρανικές δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Ρωσία συγκεντρώνει στοιχεία «για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ουκρανικές δυνάμεις» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

«Όλα τα στοιχεία θα μελετηθούν προσεκτικά, θα ενταχθούν σε φακέλους για ποινικές υποθέσεις και θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου. Κανένας Ουκρανός εθνικιστής, ο οποίος εμπλέκεται σε εγκλήματα κατά αμάχων και του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, δεν θα ξεφύγει από την τιμωρία» είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε πως εκπαιδευμένα από το ΝΑΤΟ άτομα βάζουν στο στόχαστρό τους και βασανίζουν -φαινομενικά- υποστηρικτές της Μόσχας: «Εννοώ όλους όσοι έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ ή υπό την ηγεσία στρατιωτικών του ΝΑΤΟ». 

Είπε πως από την αρχή της «ρωσικής επιχείρησης», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την αιματηρή εισβολή, έχουν αποσταλεί 15.500 τόνοι ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές της Ουκρανίας. 

Ακόμα, υποστήριξε πως οι Ουκρανοί διαπραγματευτές επιχειρούν να καθυστερήσουν τις συνομιλίες «αρνούμενοι μία εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας».

Προειδοποίηση σε Σουηδία και Φινλανδία

Σε συνέντευξή της στο Russia-24, η Ρωσίδα αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε προειδοποίηση τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών διαύλων» είπε.

«Το γνωρίζουν (σ.σ η Σουηδία και η Φινλανδία), δεν θα έχουν τίποτα να εκπλαγούν, είχαν ενημερωθεί για τα πάντα, για το πού θα οδηγήσει» κατέληξε, σε οξύ τόνο.

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ