Υπουργοί του Τραμπ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Μεξικού εν μέσω έντασης για το τείχος

Υπουργοί του Τραμπ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Μεξικού εν μέσω έντασης για το τείχος Facebook Twitter
EPA/MEXICAN PRESIDENCY
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και Τζον Κέλι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή το τείχος που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


Η διήμερη επίσκεψη, αύριο και μεθαύριο, θα επιτρέψει στους δύο υπουργούς να συζητήσουν με τον μεξικανό πρόεδρο και με άλλους αξιωματούχους θέματα που άπτονται «της ασφάλειας των συνόρων, της συνεργασίας (αστυνομικής και δικαστικής) και των εμπορικών συναλλαγών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν επίσης με τους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Άμυνας και Ναυτιλίας του Μεξικού. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μεξικού είχε προαναγγείλει την επίσκεψη σημειώνοντας ότι στόχος είναι «να οικοδομηθεί μια σχέση σεβασμού, στενή και εποικοδομητική» μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Πένια Νιέτο είχε ακυρώσει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στον Λευκό Οίκο στις 31 Ιανουαρίου λόγω της επιμονής του Τραμπ να αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για το τείχος στα σύνορα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πάντως να συνεχίσουν τον διάλογο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 27 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM