Υπουργοί του Τραμπ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Μεξικού εν μέσω έντασης για το τείχος

Υπουργοί του Τραμπ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Μεξικού εν μέσω έντασης για το τείχος Facebook Twitter
EPA/MEXICAN PRESIDENCY
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και Τζον Κέλι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή το τείχος που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


Η διήμερη επίσκεψη, αύριο και μεθαύριο, θα επιτρέψει στους δύο υπουργούς να συζητήσουν με τον μεξικανό πρόεδρο και με άλλους αξιωματούχους θέματα που άπτονται «της ασφάλειας των συνόρων, της συνεργασίας (αστυνομικής και δικαστικής) και των εμπορικών συναλλαγών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν επίσης με τους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Άμυνας και Ναυτιλίας του Μεξικού. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μεξικού είχε προαναγγείλει την επίσκεψη σημειώνοντας ότι στόχος είναι «να οικοδομηθεί μια σχέση σεβασμού, στενή και εποικοδομητική» μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Πένια Νιέτο είχε ακυρώσει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στον Λευκό Οίκο στις 31 Ιανουαρίου λόγω της επιμονής του Τραμπ να αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για το τείχος στα σύνορα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πάντως να συνεχίσουν τον διάλογο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 27 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM