Υπουργοί και χιλιάδες πολίτες στη «λευκή πορεία» στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού- Παρούσα και η Λεπέν

Υπουργοί και χιλιάδες πολίτες στη «λευκή πορεία» στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού- Παρούσα και η Λεπέν Facebook Twitter
1

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών υπουργοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, έδωσαν σήμερα το παρόν στην πορεία που πραγματοποιείται στο Παρίσι, στη μνήμη της Μιρέιγ Νολ, της ηλικιωμένης Εβραίας, η δολοφονία της οποίας αναζωπύρωσε την ανησυχία για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη «λευκή πορεία», των οποίων ηγούνταν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, θα διασχίσουν μια απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων προτού συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του θύματος, εκεί όπου δολοφονήθηκε η 85χρονη την περασμένη Παρασκευή, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην κορυφή της πορείας, που οργάνωσε το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας (Crif), βρίσκονταν υπουργοί και υφυπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης. Μεταξύ τους, ο Ζεράρ Κολόμπ (Εσωτερικών), η Φρανσουάζ Νισέν (Πολιτισμού) και ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ (Παιδείας).

Το παρόν επίσης έδωσαν στελέχη κομμάτων, όπως ο Κριστόφ Καστανέρ του LREM, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βοκιέ, ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας Πιερ Λοράν.

Υπουργοί και χιλιάδες πολίτες στη «λευκή πορεία» στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού- Παρούσα και η Λεπέν Facebook Twitter

Η άφιξη του επικεφαλής του κόμματος της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν και της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, τη συμμετοχή των οποίων δεν επιθυμούσε το Crif υπό το επιχείρημα της απόρριψης των «άκρων», προκάλεσε αναστάτωση και σύγχυση μεταξύ των διαδηλωτών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπουργοί και χιλιάδες πολίτες στη «λευκή πορεία» στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού- Παρούσα και η Λεπέν Facebook Twitter

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια