Υπόθεση Πελικό: Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ ζήτησε συγγνώμη

Υπόθεση Πελικό: Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ ζήτησε συγγνώμη Facebook Twitter
Φωτ: AFP
0

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο βασικός κατηγορούμενος για τους κατά συρροή επί σχεδόν δεκαετία βιασμούς της ναρκωμένης πρώην συζύγου του από τον ίδιο και αγνώστους τους οποίους έβρισκε μέσω του διαδικτύου, παρακάλεσε σήμερα την οικογένειά του "να δεχθεί τη συγγνώμη του" και χαιρέτισε "το θάρρος" της πρώην συζύγου του Ζιζέλ.

"Θα ήθελα να ξεκινήσω χαιρετίζοντας το θάρρος της πρώην συζύγου μου", δήλωσε ο 72χρονος απευθυνόμενος στο δικαστήριο της Αβινιόν το οποίο εξετάζει από τις 2 Σεπτεμβρίου την υπόθεση, παίρνοντας για τελευταία φορά τον λόγο πριν την έκδοση της απόφασης.

"Την παρακαλώ, όπως και την υπόλοιπη οικογένειά μου, να δεχθούν τη συγγνώμη μου", πρόσθεσε ο Ντομινίκ Πελικό. "Μετανιώνω για όσα έκανα, έκανα την οικογένειά μου να υποφέρει εδώ και 4 χρόνια (σ.σ. από τότε που αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του), τους ζητώ συγνώμη", τόνισε. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Καθισμένος μαζί με άλλους 17 από τους συγκατηγορούμενούς του πίσω από ένα τζάμι, επανέλαβε ότι είπε "την πλήρη αλήθεια" από την αρχή της δίκης.

Απευθύνθηκε και στη δικηγόρο του, τη Μπεατρίς Ζαβαρό, η οποία δεν του επέτρεψε "να το βάλει κάτω". Σε διαφορετική περίπτωση "αυτό θα ήταν απόδειξη δειλίας προς τους δικούς μου ανθρώπους και θα διευκόλυνε τους κατηγορούμενους προσφέροντας τους μια δικαιολογία, οπότε κρατήθηκα". "Μου απέδωσαν πολλούς χαρακτηρισμούς, εγώ έχω την πρόθεση να με ξεχάσουν", επεσήμανε ο Ντομινίκ Πελικό, τον οποίο δικηγόροι των συγκατηγορούμενών του έχουν χαρακτηρίσει " δράκο της Μαζάν" ή "λύκο", ο οποίος φέρεται να παγίδευσε τους πελάτες του κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι η σύζυγός του είχε συμφωνήσει σε αυτές τις πράξεις και ότι προσποιούνταν πως κοιμάται.

Ο ίδιος τόνισε ότι "η στέρηση του να μην βλέπω πλέον τους δικούς μου είναι χειρότερη από τη στέρηση της ελευθερίας μου".

"Μπορώ να πω σε όλη την οικογένειά μου ότι τους αγαπώ. Ορίστε, έχετε το υπόλοιπο της ζωής μου στα χέρια σας", κατέληξε απευθυνόμενους στους πέντε δικαστές του δικαστηρίου.

Την μέγιστη ποινή έχει ζητήσει η εισαγγελία

Η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό η μέγιστη ποινή, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς θεωρείται ο εγκέφαλος αυτού του εγκλήματος.

Για 49 κατηγορούμενους η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθούν ποινές από 10 έως 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ μόνο για έναν, ο οποίος δεν βίασε την Πελικό, έχει προτείνει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Οι πέντε δικαστές θα αποσυρθούν σήμερα για να συνεδριάσουν και αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους το πρωί της Πέμπτης, όμως, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ροζέρ Αταλά, "αν χρειαστούμε επιπλέον χρόνο, η ανακοίνωση της απόφασης μπορεί να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης ή την Παρασκευή το πρωί".

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Παράνομη» η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, δηλώνει δικαστής

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι οι ενέργειες του Τραμπ «ξεπερνούν τα όρια της νομικής του εξουσίας και παραβιάζουν τη Δέκατη Τροπολογία» του Συντάγματος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM
Επανέρχεται η «μόδα Εσκομπάρ» στην Κολομβία: Χιλιάδες παιδιά στρατολογούνται για να σκοτώνουν

Διεθνή / Επανέρχεται η «μόδα Εσκομπάρ» στην Κολομβία: Χιλιάδες παιδιά στρατολογούνται για να σκοτώνουν

Η επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας από 15χρονο συγκλονίζει τη χώρα και αναδεικνύει τη σκοτεινή πραγματικότητα της στρατολόγησης παιδιών από εγκληματικές οργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Διεθνή / Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν προκαλούν ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ–Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να αποφύγει ευρύτερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και κατάρρευση της διπλωματίας με την Τεχεράνη
LIFO NEWSROOM
Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Διεθνή / Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν προκαλούν ανησυχίες για διακοπή των πετρελαϊκών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ και άνοδο της τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM