Υπόθεση Μαντλίν: Αθώος για βιασμούς ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Αθώος για βιασμούς ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της Facebook Twitter
0

Ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν αθωώθηκε από μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην Πορτογαλία, οι οποίες δεν σχετίζονταν με το εξαφανισμένο παιδί. 

Ο Christian B, όπως είναι γνωστός λόγω των νόμων περί απορρήτου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για τρεις βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, κατά την περίοδο που ζούσε στην ακτή του Αλγκάρβε. Κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, η επικεφαλής εισαγγελέας Ute Lindemann χαρακτήρισε τον Γερμανό περιπλανώμενο ως «σαδιστή ψυχοπαθή» και ζήτησε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο Christian B ήταν επικίνδυνος, έχοντας προηγούμενες καταδίκες για βιασμό, κακοποίηση παιδιών, κλοπή και απάτη, και πρότεινε να κρατηθεί προληπτικά μετά την έκτιση της ποινής του. Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Friedrich Fulscher, υποστήριξε ότι ο πελάτης του οδηγήθηκε σε δίκη για τα σεξουαλικά εγκλήματα εξαιτίας της υπόθεσης απαγωγής της Madeleine McCann, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση από το 2007.

Στην τελική του αγόρευση, ο Fulscher δήλωσε ότι ο Christian B δεν θα έπρεπε να έχει κατηγορηθεί για τα εγκλήματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές είχαν χάσει την απαραίτητη συναισθηματική απόσταση από την υπόθεση, κάτι που συνδυάστηκε με ερασιτεχνική έρευνα από την αστυνομία. Πρόσθεσε ότι η απόφαση να προχωρήσει η δίωξη οφείλεται αποκλειστικά στην εμπλοκή του Christian B στην υπόθεση της Madeleine.

Ο Christian B έχει υπάρξει ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Madeleine McCann τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα και αρνείται κάθε εμπλοκή. Παράλληλα, εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μπράουνσβαϊγκ της Κάτω Σαξονίας, η κύρια κατηγορία αφορούσε τον βιασμό της Hazel Behan, μιας Ιρλανδής εργαζόμενης, το 2005. Η κατηγορία βασίστηκε σε παρόμοια χαρακτηριστικά με το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε ο Christian B, αλλά η περιγραφή του δράστη από την Behan δεν ταίριαζε με τον Christian B, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Τελικά, η δικαστής Ute Engemann κατέληξε στο ότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να καταδικάσει τον Christian B, ενώ χαρακτήρισε ασταθή και αναξιόπιστη τη μαρτυρία του Helge Busching, πρώην φίλου του Christian B, που ισχυρίστηκε ότι είδε βιντεοσκοπήσεις του κατηγορούμενου να διαπράττει βιασμούς.

Με το τέλος αυτής της δίκης, οι εισαγγελικές αρχές στο Μπράουνσβαϊγκ θα βρεθούν υπό πίεση να επικεντρωθούν ξανά στην υπόθεση της Madeleine και να αποφασίσουν εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Christian B για την εξαφάνισή της.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM