Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ο διακανονισμός με την Βιρτζίνια Τζουφρέ, που ίσως «προστατεύσει» τον πρίγκιπα Άντριου

Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ο διακανονισμός με την Βιρτζίνια Τζουφρέ, που μπορεί να «σώσει» τον πρίγκιπα Άντριου Facebook Twitter
0

Έναν νομικό διακανονισμό σχεδόν δώδεκα ετών μεταξύ της Βιρτζίνια Τζουφρέ και του Τζέφρι Έπσταϊν έδωσαν οι δικαστικές αρχές στη δημοσιότητα χθες, γεγονός που θα μπορούσε να παράσχει προστασία στον πρίγκιπα Άντριου από τις δικαστικές διώξεις.

Σύμφωνα με την εξωδικαστική ρύθμιση του 2009, η Τζουφρέ έλαβε 500.000 δολάρια από τον Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα. Όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα, η αποσφράγιση της αγωγής, προέκυψε μετά την καταγγελία της Τζουφρέ κατά του πρίγκιπα Άντριου, την οποία κατέθεσε στις 9 Αυγούστου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Η Τζουφρέ έχει κατηγορήσει τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν και την στενή του συνεργάτιδα Γκισλέιν Μάξγουελ (έγκλειστη πλέον για sex trafficking) ότι την ανάγκασαν να κάνει σεξ όταν ήταν 17 ετών με διάφορους πλούσιους ανάμεσά τους και ο πρίγκιπας Άντριου.

Εκείνος ωστόσο, υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά του.

Ο Άντριου κατέθεσε τον συμβιβασμό της Τζουφρέ με τον Έπσταϊν ως μέρος της προσπάθειάς του να απορρίψει την δίωξη εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι τον προστατεύει. Οι δικηγόροι του πρίγκιπα υποστηρίζουν ότι ο διακανονισμός περιέχει διατάξεις που εμποδίζουν την καταγγέλλουσα να κινηθεί νομικά εναντίον πολλών συνεργατών του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου.

Ο διακανονισμός αναφέρει ότι με τη λήψη του προβλεπόμενου ποσού, η Τζουφρέ, που αναφέρεται με το πατρικό της όνομα, συμφωνεί να «να αθωώσει και να απαλλάξει για πάντα τα εν λόγω δεύτερα μέρη και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή οντότητα που θα μπορούσε να είχε συμπεριληφθεί ως ένας πιθανός κατηγορούμενος… από όλες και κάθε είδους ενέργειες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειακών ή ομοσπονδιακών, αιτιών και αιτιών δράσης».

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα προσπαθούν εδώ και έξι μήνες να μπλοκάρουν τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι με βάση τη συμφωνία του 2009 η Τζουφρέ δεν μπορεί να προσφύγει εναντίον του δευτερότοκου γιου της βασίλισσα Ελισάβετ.

Η τύχη της αγωγής της Τζουφρέ ενδέχεται να αποφασιστεί σήμερα, στη βιντεοδιάσκεψη που θα έχει ο ομοσπονδιακός δικαστής του Μανχάταν Λιούις Κάπλαν με τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Στις 31 Δεκεμβρίου ο δικαστής απέρριψε ένα άλλο αίτημα του πρίγκιπα, που ζητούσε να θεωρηθεί άκυρη η αγωγή επειδή η ενάγουσα κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προσφύγει στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα.

Εάν απορριφθούν όλες οι προσφυγές κατά του πρίγκιπα Άντριου, θα μπορούσε να διεξαχθεί μια δίκη «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022», είχε δηλώσει το φθινόπωρο ο δικαστής Κάπλαν.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη στις 29 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη για σωματεμπορία ανηλίκων προς όφελος του χρηματιστή φίλου της.

Η Τζουφρέ, που δεν ήταν αντίδικος στη δίκη της Μάξγουελ, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλοι «θα δώσουν λογαριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έπσταϊν,  συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 για σεξουαλική διακίνηση έφηβων κοριτσιών. Αυτοκτόνησε περίπου ένα μήνα μετά τη σύλληψή του σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης, ενώ περίμενε τη δίκη.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Διεθνή / Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ενεργό μέτωπο
LIFO NEWSROOM
Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM