Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ο διακανονισμός με την Βιρτζίνια Τζουφρέ, που ίσως «προστατεύσει» τον πρίγκιπα Άντριου

Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ο διακανονισμός με την Βιρτζίνια Τζουφρέ, που μπορεί να «σώσει» τον πρίγκιπα Άντριου Facebook Twitter
0

Έναν νομικό διακανονισμό σχεδόν δώδεκα ετών μεταξύ της Βιρτζίνια Τζουφρέ και του Τζέφρι Έπσταϊν έδωσαν οι δικαστικές αρχές στη δημοσιότητα χθες, γεγονός που θα μπορούσε να παράσχει προστασία στον πρίγκιπα Άντριου από τις δικαστικές διώξεις.

Σύμφωνα με την εξωδικαστική ρύθμιση του 2009, η Τζουφρέ έλαβε 500.000 δολάρια από τον Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα. Όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα, η αποσφράγιση της αγωγής, προέκυψε μετά την καταγγελία της Τζουφρέ κατά του πρίγκιπα Άντριου, την οποία κατέθεσε στις 9 Αυγούστου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Η Τζουφρέ έχει κατηγορήσει τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν και την στενή του συνεργάτιδα Γκισλέιν Μάξγουελ (έγκλειστη πλέον για sex trafficking) ότι την ανάγκασαν να κάνει σεξ όταν ήταν 17 ετών με διάφορους πλούσιους ανάμεσά τους και ο πρίγκιπας Άντριου.

Εκείνος ωστόσο, υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά του.

Ο Άντριου κατέθεσε τον συμβιβασμό της Τζουφρέ με τον Έπσταϊν ως μέρος της προσπάθειάς του να απορρίψει την δίωξη εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι τον προστατεύει. Οι δικηγόροι του πρίγκιπα υποστηρίζουν ότι ο διακανονισμός περιέχει διατάξεις που εμποδίζουν την καταγγέλλουσα να κινηθεί νομικά εναντίον πολλών συνεργατών του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου.

Ο διακανονισμός αναφέρει ότι με τη λήψη του προβλεπόμενου ποσού, η Τζουφρέ, που αναφέρεται με το πατρικό της όνομα, συμφωνεί να «να αθωώσει και να απαλλάξει για πάντα τα εν λόγω δεύτερα μέρη και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή οντότητα που θα μπορούσε να είχε συμπεριληφθεί ως ένας πιθανός κατηγορούμενος… από όλες και κάθε είδους ενέργειες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειακών ή ομοσπονδιακών, αιτιών και αιτιών δράσης».

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα προσπαθούν εδώ και έξι μήνες να μπλοκάρουν τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι με βάση τη συμφωνία του 2009 η Τζουφρέ δεν μπορεί να προσφύγει εναντίον του δευτερότοκου γιου της βασίλισσα Ελισάβετ.

Η τύχη της αγωγής της Τζουφρέ ενδέχεται να αποφασιστεί σήμερα, στη βιντεοδιάσκεψη που θα έχει ο ομοσπονδιακός δικαστής του Μανχάταν Λιούις Κάπλαν με τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Στις 31 Δεκεμβρίου ο δικαστής απέρριψε ένα άλλο αίτημα του πρίγκιπα, που ζητούσε να θεωρηθεί άκυρη η αγωγή επειδή η ενάγουσα κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προσφύγει στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα.

Εάν απορριφθούν όλες οι προσφυγές κατά του πρίγκιπα Άντριου, θα μπορούσε να διεξαχθεί μια δίκη «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022», είχε δηλώσει το φθινόπωρο ο δικαστής Κάπλαν.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη στις 29 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη για σωματεμπορία ανηλίκων προς όφελος του χρηματιστή φίλου της.

Η Τζουφρέ, που δεν ήταν αντίδικος στη δίκη της Μάξγουελ, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλοι «θα δώσουν λογαριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έπσταϊν,  συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 για σεξουαλική διακίνηση έφηβων κοριτσιών. Αυτοκτόνησε περίπου ένα μήνα μετά τη σύλληψή του σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης, ενώ περίμενε τη δίκη.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM