WEEKEND

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέο ντοκιμαντέρ από το Netflix ενοχοποιεί τον πρίγκιπα Άντριου

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέο ντοκιμαντέρ από το Netflix ενοχοποιεί τον πρίγκιπα Άντριου Facebook Twitter
0

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς εμφανίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον δισεκατομμυριούχο που έκανε νεαρά κορίτσια «σκλάβες του σεξ» και επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της για τον Δούκα του Γιορκ.

Ο πρίγκιπας Άντριου είπε στην 17χρονη τότε Ρόμπερτς ότι είχε μια κόρη «λίγο νεότερη» από εκείνη, κατά την πρώτη συνάντησή τους, όπως ισχυρίζεται η ίδια. Είπε ότι ο Δούκας είχε μαντέψει σωστά την ηλικία της, όταν πρωτοσυναντήθηκαν στο σπίτι της Ghislaine Maxwell.

Περιγράφοντας την πρώτη τους συνάντηση στο Λονδίνο, επιμένει στις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης από τον Δούκα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν έχει καμία ανάμνηση, από συνάντηση μαζί της ποτέ».

Το τετράωρο ντοκιμαντέρ, με τίτλο Filthy Rich, περιλαμβάνει μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, συνεργάτες και «σκλάβες του σεξ» διερευνώντας «πώς ο καταδικασμένος για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Έπσταϊν χρησιμοποιούσε τα πλούτη του και τη δύναμή του για να κακοποιεί τα θύματά του», αναφέρει το Netflix.

Η Ρόμπερτς ισχυρίζεται ότι υπήρξε παράνομα «σκλάβα του σεξ» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2001 από τον Έπσταϊν, ο οποίος την ανάγκασε να κάνει σεξ με τον Δούκα τρεις φορές, το 2001 και το 2002, όταν ήταν 17 ετών.

Στη νέα συνέντευξη, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο συστήθηκε στον Δούκα τον Μάρτιο του 2001 από την Maxwell που της άρεσε να παίζει ένα «αγαπημένο παιχνίδι: να μαντεύει».

«Πηγαίνει στον Πρίγκιπα Ανδρέα (και τον ρωτά):« Πόσο χρονών πιστεύεις ότι είναι η Βιρτζίνια;» λέει η Ρόμπερτς. «Είπε: 17. Και εκείνη απάντησε:« Ω, έχεις δίκιο» και γέλασαν. «Και εκείνος είπε « Ω, οι κόρες μου δεν απέχουν πολύ από την ηλικία σου. Η κόρη μου είναι λίγο νεότερη από εσένα». Εκείνη την εποχή, η πριγκίπισσα Μπεατρίς θα ήταν 12 ετών και επτά μηνών, και η πριγκίπισσα Ευγενία σχεδόν 11.

Ερωτηθείσα για την αντίδρασή του σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή του στην υπόθεση η Ρόμπερτς σχολίασε πως «Δεν περίμενα να σηκώσει το χέρι του και να πει ότι είμαι ένοχος. Δεν το περίμενα. Αλλά τουλάχιστον κάποιου είδους τύψης ή αναγνώρισης του θέματος».

Εκπρόσωπος του Δούκα επανέλαβε ότι «Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, ο Δούκας δεν έχει απολύτως καμία ανάμνηση να συναντήθηκε ποτέ με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς».

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει ακόμα ο Στιβ Σκάλι, πρώην υπάλληλος του Έπσταϊν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε τον Δούκα με μια νεαρή γυναίκα, γνωστή πλέον ως Βιρτζίνια Ρομπερτς, στην πισίνα στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική. «Ήταν πιθανότατα γύρω στο 2004 όταν είδα τον πρίγκιπα Άντριου. Ήταν στην πισίνα, ήταν εκείνη τη στιγμή, ένα άγνωστο κορίτσι για μένα, ήταν νέα, κυκλοφορούσε τόπλες και έκαναν προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, την τραβούσε και της τριβόταν» περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο.

Απαντώντας στον ισχυρισμό αυτό, ένας φίλος του Δούκα είπε πως «Αμφισβητούμε τα λεγόμενά του. Γιατί χρειάστηκε αυτός ο μάρτυρας σχεδόν 20 χρόνια για να παρουσιάσει τους ισχυρισμούς του; Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί αυτοί είναι κάπως λανθασμένοι».

«Ο Δούκας έμενε πραγματικά στο νησί με τη φίλη του εκείνη την εποχή, μια γυναίκα, περίπου 30 χρονών. Ως συνήθως, δεν υπάρχει καμία κατηγορία για εγκληματική πράξη, μόνο παρανοήσεις και υπονοούμενα που σχεδιάστηκαν για να συκοφαντήσουν τον Δούκα, μία υπόθεση που τραβάει εδώ και περίπου 10 χρόνια».

Με πληροφορίες του Telegraph

Διεθνή
0

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ