«Υποκρισία» από την Ε.Ε. στο θέμα του Diciotti, λέει ο Κόντε- Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες

«Υποκρισία» από την Ε.Ε. στο θέμα του Diciotti, λέει ο Κόντε- Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες Facebook Twitter
(EPA)
0

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατηγόρησε σήμερα τους εταίρους της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία», αφού δεν επιτεύχθηκε συμφωνία που θα επίλυε το θέμα του πλοίου Diciotti όπου παραμένουν 150 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε για συνέπειες στη στάση της Ρώμης σε άλλα ζητήματα.

Η Ιταλία δεν επέτρεψε στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Κατάνια έως ότου οι Ευρωπαίοι εταίροι του να δεχθούν ορισμένους εξ αυτών, ωστόσο η συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες απέβη άκαρπη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Τζουζέπε Κόντε σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία θα λάβει υπόψη της αυτήν την εξέλιξη και θα «ενεργήσει αναλόγως... σε όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη».

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η ιταλική ακτοφυλακή είπε ότι αυτοί οι μετανάστες «αρνήθηκαν να φάνε το πρωινό τους σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, σήμερα το απόγευμα, οι 150 μετανάστες αποδέχθηκαν τελικά να φάνε το γεύμα τους, που τους έδωσαν οι Ιταλοί λιμενοφύλακες.

«Πέντε εκατομμύρια Ιταλοί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας κάνουν απεργία πείνας καθημερινά, χωρίς την κάλυψη των δημοσιογράφων και τον καλοθελητών. Πρώτα οι Ιταλοί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM