ΥΠΕΞ Τουρκίας: Κάλεσε σε εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Κάλεσε σε εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων Facebook Twitter
Σε εξηγήσεις κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων - EPA
1

Τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την αναγνώριση από την Γερουσία των ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Άγκυρα καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση, κηρύσσοντάς την άκυρη και κατηγορώντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές για «πολιτικοποίηση της ιστορίας».

Μετά από πλήθος εμποδίων που έθεσαν πολλάκις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, τελικά Γερουσία χθες το ενέκρινε ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 30 Οκτωβρίου. Το ψήφισμα κατέθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη των συναδέλφων του. Μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για πείτε μας κύριε Πρέσβη, γιατί η χώρα σας αναγνώρισε μια γενοκτονία που ΌΝΤΩΣ έγινε; Προβλέπω απέλασή του όπως κάναμε κι εμείς. Κρίμα μόνο που δεν απελάσαμε και τον Τούρκο πρέσβη, αλλά χρειάζεται κότσια να το κάνεις και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ