Υπάλληλος αεροδρομίου στη Γαλλία γρονθοκόπησε επιβάτη που κρατούσε μωρό στην αγκαλιά

Υπάλληλος αεροδρομίου στη Γαλλία γρονθοκόπησε επιβάτη που κρατούσε μωρό στην αγκαλιά Facebook Twitter
3

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, στη Γαλλία, το Σάββατο. Μία φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο δείχνει υπάλληλο του αεροδρομίου να γρονθοκοπεί έναν επιβάτη, ο οποίος φέρεται εκείνη την ώρα να κρατούσε στην αγκαλιά του ένα μωρό.


Η Guardian σημειώνει πως η εταιρία EasyJet αναζητά «επειγόντως» εξηγήσεις για το περιστατικό που αφορά επιβάτη της. Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρισκόταν στον τερματικό σταθμό, καθώς η πτήση τους είχε καθυστέρηση 13 ωρών.


Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε πως όλα συνέβησαν ενώ οικογένειες περίμεναν την καθυστερημένη πτήση με προορισμό το Λούτον, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες και χωρίς να υπάρχει χώρος να καθίσουν.


Η Arabella Arkwright, η οποία τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία, σημείωσε ότι ο άνδρας κρατούσε το μωρό του, ενώ η σύζυγός του εξέφραζε την αγανάκτησή της στο προσωπικό του αεροδρομίου για την έλλειψη παιδικής τροφής και καθισμάτων.


«Ο άνδρας με το μωρό ... πήγε και μίλησε στον Γάλλο και ο Γάλλος δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, χαμογέλασε αυτάρεσκα και έπειτα χτύπησε τον τύπο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του», δήλωσε η ίδια στο BBC Radio 5 Live.


Πρόσθεσε πως ο 64χρονος σύζυγός της απομάκρυνε τον υπάλληλο και τον ακινητοποίησε, μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ακολούθησαν τους αστυνομικούς, ωστόσο οι επιβάτες ζήτησαν να επιτρέψουν στον άνδρα με το μωρό να επιβιβαστεί στην πτήση. «Όταν μπήκε στο αεροπλάνο, όλοι άρχισαν να χειροκροτούν», είπε η Arkwright.

 


Ένας εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε ότι ο υπάλληλος στη φωτογραφία πιστεύεται ότι εργάζεται για την εταιρία παροχής ειδικής βοήθειας Samsic του αεροδρομίου της Νίκαιας, η οποία έχει συνάψει σύμβαση για παροχή εργαζομένων που βοηθούν επιβάτες με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.


Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρία σημείωσε πως «η EasyJet εκφράζει την ανησυχία της για τη φωτογραφία αυτή και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το άτομο στη φωτογραφία δεν είναι μέλος του προσωπικού της EasyJet και δεν εργάζεται για τους φορείς εξυπηρέτησης εδάφους της EasyJet στη Νίκαια». Πρόσθεσε ότι ζητά εξηγήσεις από το αεροδρόμιο, αλλά και από την εταιρία Samsic.

Παράλληλα, απολογήθηκε για την καθυστέρηση της πτήσης, που σύμφωνα με την ανακοίνωση οφείλεται σε «τεχνικό θέμα με το αεροσκάφος». Η Arkwright είπε πως δεν ενημέρωσαν τους επιβάτες ποιο ήταν το πρόβλημα με το αεροσκάφος ή πόσο θα κρατούσε η καθυστέρηση, ωστόσο η EasyJet ανέφερε πως οι επιβάτες ότι έλαβαν ενημερώσεις και κουπόνια για αναψυκτικά.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Λέει η άλλη "«Ο άνδρας με το μωρό ... πήγε και μίλησε στον Γάλλο και ο Γάλλος δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, χαμογέλασε αυτάρεσκα και έπειτα χτύπησε τον τύπο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του», δήλωσε η ίδια στο BBC Radio 5 Live."Εν τω μεταξύ στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα οτι ο άνδρας με το μωρό (μαύρη μπλούζα) σπρώχνει βίαια τον υπάλληλο και έπειτα ο 2ος του ρίχνει μπουνιά.Οτι'να ναι.
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η πράξη του υπαλλήλου της easyjet, όμως, αν βλέπω καλά στο βίντεο, αυτός με το μωρό τον έσπρωξε πρώτος, ή μου φαίνεται;;;; κι αν όντως έσπρωξε/βάρεσε πρώτος, δεν είναι κι αυτός υπόλογος; δεν έθεσε και το μωρό του σε κίνδυνο;