Ξύπνησε από φασαρία και βρήκε μια αρκούδα στην κουζίνα του - Γλίτωσε με ελαφρά τραύματα

Ξύπνησε από φασαρία και βρήκε μια αρκούδα στην κουζίνα του - Γλίτωσε με ελαφρά τραύματα Facebook Twitter
0

Μια ανησυχητική φασαρία ξύπνησε τη νύχτα τον Ντέιβ Τσερνόσκι, κάτοικο Κολοράντο και σηκώθηκε να δει περί τίνος επρόκειτο, ευχόμενος να μην είναι αρκούδα.

Ο φόβος του, ωστόσο, επαληθεύτηκε: «Βρισκόμουν στο κρεβάτι και σκεφτόμουν 'πραγματικά ελπίζω να μην είναι αρκούδα'. Πίστευα πως μάλλον αρκούδα ήταν, απλώς ήλπιζα για κάτι άλλο όταν σηκώθηκα να πάω στην κουζίνα» παραδέχεται ο ίδιος στο CNN.

Μπαίνοντας στην κουζίνα του, αντίκρυσε μια μαύρη αρκούδα, πάνω από 180 κιλά που στεκόταν μπροστά από το ψυγείο. Νωρίτερα είχε ανοίξει ντουλάπια και συρτάρια και είχε πετάξει πράγματα κάτω.

Κατάφερε να απομονώσει μέσα στην κουζίνα και μακριά από τα παιδιά του, προτού προσπαθήσει να τη σπρώξει προς το γκαράζ.

Το σχέδιο απέδιδε μέχρι τη στιγμή που η αρκούδα τρόμαξε από έναν κρότο και επέστρεψε στο σπίτι.

Ο Τσερνόσκι ανησύχησε και πήγε να βεβαιωθεί πως δεν έχει κατέβει τις σκάλες, στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν τα παιδιά του, δίδυμα 12 ετών. Τότε ήταν που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το μεγαλόσωμο ζώο.

«Κοιταχτήκαμε και με χτύπησε με το πόδι της στο κεφάλι μου, έκανα ένα γύρο και επέστρεψα στην αρχική μου θέση. Κυριολεκτικά άκουσα το κρακ στο κεφάλι μου. Το πόδι της αρκούδας δεν τίποτα μικρό κι απαλό» περιγράφει ο Τσερνόσκι που αιμορραγούσε πολύ από το τραύμα στο κεφάλι και το λαιμό.

Παρά τον πανικό του, κατάφερε να απομακρυνθεί και να αρχίσει να φωνάζει στην αρκούδα, η οποία «ευτυχώς κουράστηκε σε αυτή τη φάση και απλώς έφυγε».

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Άγριας Ζωής στο Κολοράντο εντόπισαν το ζώο και το θανάτωσαν, αφού πρώτα είχαν πάρει τα απαραίτητα δείγματα για να βεβαιωθούν πως ήταν το σωστό.

«Ποτέ δε θέλουμε να θανατώσουμε ένα ζώο, ωστόσο η προστασία των πολιτών είναι υψίστης σημασίας από τη στιγμή που μια αρκούδα μπει σε σπίτι και κινηθεί επιθετικά προς τους ανθρώπους» ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου, Ματ Γιαμασίτα.

Ασαφές παραμένει το πώς μπήκε η αρκούδα στο σπίτι. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κέντρου Άγριας Ζωής, η είσοδος διέθετε πόμολο που είναι ευκολότερο να χειριστούν οι αρκούδες.

Όσο για τον Τσερνόσκι, αναρρώνει από τα τραύματα και δηλώνει τυχερός, καθώς όπως του είπαν οι γιατροί, τα νύχια της αρκούδας παρά λίγο να χτυπήσουν το μάτι και την καρωτίδα του.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM