Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ρώμη με αίτημα την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ρώμη με αίτημα την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Facebook Twitter
2

Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με αίτημα την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

«Ζητάμε ισότιμο γάμο και δικαίωμα στην υιοθεσία», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης, στην κεντρική πλατεία του Λαού της ιταλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες η ιταλική βουλή θα κληθεί να εγκρίνει οριστικά τον νόμο που αφορά τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος προβλέπει δικαιώματα ισότιμα με τον γάμο, εκτός της λεγόμενης «Stepchild Adoption». Πρόκειται για την δυνατότητα υιοθεσίας, από το ένα μέλος του ζευγαριού, των παιδιών του συντρόφου, το οποίο αρχικά είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθη στο τελικό κείμενο, λόγω αντιδράσεων του μικρού κόμματος «Νέα Κεντροδεξιά», που μετέχει στην κυβέρνηση.

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ρώμη με αίτημα την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Facebook Twitter

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζητούν, τώρα, την πλήρη νομική προστασία των παιδιών με γονείς του ίδιου φύλου, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έχει δεσμευθεί να καταθέσει σύντομα στο κοινοβούλιο νέο σχέδιο νόμου, το οποίο και θα αναμορφώνει το δικαίωμα στην υιοθεσία, με αναφορά τόσο στα ετεροφυλόφιλα όσο και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
και στη Σαλονίκη διαδήλωσαν να κλείσει ένα ορυχείο που σύμφωνα με το ΣτΕ ΔΕΝ μολύνει το περιβάλλον!Σωστοί οι Ιταλοί, αλλά και μας δεν πήγε χαμένη η μέρα μας!! Εε;