«Ξένος πράκτορας» η ρωσόφωνη BILD, λέει το Κρεμλίνο

«Ξένος πράκτορας» η ρωσόφωνη BILD, λέει το Κρεμλίνο Facebook Twitter
0

Ως «πράκτορα του εξωτερικού» ταξινομεί πλέον την ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας BILD το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω των ψευδών, όπως εκτιμά, πληροφοριών, οι οποίες θα παρουσίαζαν μια αρνητική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρωσόφωνη έκδοση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 «για να ενημερώσει τους Ρώσους για τον πόλεμο πέρα από την κρατική προπαγάνδα». Η «BILD στα ρωσικά» έχει περισσότερους από 330.000 συνδρομητές στο You Tube και σχεδόν 60.000 στο Telegram. «Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών Ρώσων σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δημιουργός της, Μακσίμ Κουρνίκοφ.

Η ταξινόμηση της «BILD στα ρωσικά» ως «ξένου πράκτορα» σημαίνει στην πράξη ότι σε κάθε ανάρτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι πρόκειται για «δημοσίευμα ξένου πράκτορα» ώστε το κοινό να μην εμπιστεύεται τα ρεπορτάζ. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία είχε αποκλείσει την ιστοσελίδα «bild.de».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM