Ξενοδοχείο στο Μπαλί απαγορεύει ρητώς τα κινητά τηλέφωνα

Ξενοδοχείο στο Μπαλί απαγορεύει ρητώς τα κινητά τηλέφωνα Facebook Twitter
0

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια ενός εξοχικού θέρετρου στο Μπαλί το οποίο απαγορεύει τη χρήση των κινητών, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να «απορροφήσουν» περισσότερη χαλάρωση από το σκηνικό των διακοπών τους.

Η υποχρεωτική ψηφιακή αποτοξίνωση στο Ayana Resort αφορά φυσικά σε όλες τις κινητές συσκευές προκειμένου να προάγει έστω και «δια της βίας» τον εθισμό του να διαβάζεις τα νέα, να τραβάς συνέχεια φωτογραφίες ανεβάζοντάς τις στα social media, ν' απαντάς σε email και όλα αυτά ενόσω βρίσκεσαι σε διακοπές.


Στον αντίποδα του υποχρεωτικού αυτού μέτρου, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κολυμπούν στην πισίνα, να διαβάζουν βιβλία, να παίζουν επιτραπέζια ή απλά να χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τη στιγμή, όπως εξηγεί εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το φαινόμενο ανικανότητας αποδέσμευσης από το κινητό έχει ονομαστεί «nomaphobia» και θεωρείται η ασθένεια του 21ου αιώνα. Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων πάσχουν συχνά από κατάθλιψη και αυτό αφορά κυρίως τους νέους.

Μία πρόσφατη μελέτη της OnePoll με θέμα τις διακοπές των Αμερικανών έδειξε ότι το 20% των ερωτηθέντων ελέγχουν το κινητό τους κάθε μία ώρα, 14% κάθε δύο ώρες και 8% δήλωσε ότι το τσεκάρει περισσότερες από 20 φορές την ώρα.Σε μία άλλη έρευνα της Deloitte στην Βρετανία το 38& των ενηλίκων είπε ότι χρησιμοποιεί το smartphone του υπερβολικά.

Κάπως έτσι προέκυψε η σκέψη και η ανάγκη των διακοπών ψηφιακής αποτοξίνωσης με τα ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία να κυνηγούν την «ανικανότητα» των ταξιδιωτών να κλείσουν τα κινητά εφαρμόζοντας «βίαιες» τεχνικές, απαγορεύοντας δηλαδή τη χρήση τους.


Η νέα πολιτική ωστόσο του Ayana στο Μπαλί φαίνεται όχι είναι ήδη πολύ δημοφιλής. Κι όπως φαίνεται, η πισίνα των διακοπών μπορεί να υπάρξει και χωρίς ν' ανέβει στα social media

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ