Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του

Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του Facebook Twitter
EPA
0

Από έναν πολιτικό σαν τον Τραμπ μπορείς να περιμένεις τα πάντα - συνήθως μπορείς να περιμένεις το χειρότερο. Και φυσικά δεν θα σε απογοητεύσει. 

Ειδικά αν τον αφήσεις να είναι ο εαυτός του! Το βιβλίο που αναμένεται να εκδώσουν δύο πρώην συνεργάτες του κατά την προεκλογική του εκστρατεία αναμένεται να συζητηθεί επί μακρόν στις ΗΠΑ και όχι άδικα. 

Το βιβλίο των κορυφαίων στελεχών της εκστρατείας Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντάουσκι και Ντέιβιντ Μπόσι, έχει τίτλο «Αφήστε τον Τραμπ να είναι ο εαυτός του» (Let Trump Be Trump) και αποκαλύπτει ζουμερά μυστικά για την καμπάνια που έφερε την απόλυτη ανατροπή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τη Washington Post, που έλαβε ένα αντίτυπο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του, το προφίλ του Αμερικανού προέδρου που σκιαγραφούν οι δύο πρώην συνεργάτες του δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Ειδική αναφορά γίνεται για την σχεδόν παθολογική λατρεία του για το φαστ φουντ, που είχε ως αποτέλεσμα να τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με McDonald's, KFC και πίτσες.

Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του Facebook Twitter

Η τυπική του παραγγελία περιλάμβανε τουλάχιστον τέσσερα χάμπουργκερ από την αλυσίδα Μακντόναλντς, μαζί με ένα μιλκσέικ. Επίσης συνήθιζε πάντα να έχει μαζί του κλειστές συσκευασίες με μπισκότα και γαριδάκια αφού δεν έτρωγε ποτέ από σακουλάκι που είχε ανοιχτεί εξαιτίας της φοβίας του για τα μικρόβια.

Όπως αποκαλύπτουν οι συγγραφείς, ο Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές ήταν «ένα μάτσο νεύρα» και τσακωνόταν συνεχώς με τους συνεργάτες του. Δεν δίσταζε μάλιστα να «ξεσπά» το άγχος του, βρίζοντας και ουρλιάζοντας στα άτομα του στενού του κύκλου. Χαρακτηριστική είναι η «κατσάδα» που έριξε ο Τραμπ στον επικεφαλής της εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, ενώ βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερό του.

«Ζήτησε από τον πιλότο να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος για να μπορέσει να τον πάρει στο τηλέφωνο και να τον βρίσει. "Είπες ότι δεν μπορώ να βγω στην τηλεόραση την Κυριακή; Θα βγαίνω στην γαμ...η τηλεόραση όποτε μου καπνίσει και εσύ δεν θα ξαναπείς ποτέ ούτε μια γαμ...νη λέξη για λογαριασμό μου" του ούρλιαξε στο τηλέφωνο».

Λογικό και επόμενο ήταν όλοι οι συνεργάτες του Τραμπ να αναρωτιούνται έπειτα από λίγο διάστημα για ποιο λόγο αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν παρανοϊκό τύπο που τους διέλυε καθημερινά με τη συμπεριφορά του. 

Οι πρώην συνεργάτες του Τραμπ αποκαλύπτουν και την πρώτη αντίδραση του τότε υποψήφιου προέδρου όταν πληροφορήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα διέρρεε στη δημοσιότητα η διαβόητη ηχογραφημένη συνομιλία με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Access Hollywood» όπου μιλούσε με άκρως σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, παρουσιαστή του NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μιας εκπομπής. «Προσπάθησα να την πηδ.... Ήταν παντρεμένη», ακούγεται να λέει ο Τραμπ για μια γνωστή του, ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. «Της τα έριξα χοντρά αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω». Μιλώντας για την έλξη του για όμορφες γυναίκες ανέφερε, «απλά αρχίζω να τις φιλάω», είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις», πρόσθεσε. «Τις πιάνεις από το μ...ι. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες», συνέχισε.

Όταν οι συνεργάτες του τού ενεχείρισαν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ο Τραμπ δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται καθόλου απλώς τους είπε πως κανένας δεν θα πιστέψει πως είπε τέτοια πράγματα. Οι συνεργάτες του, βέβαια, έσπευσαν να τον καλύψουν κάνοντας λόγο για κουβέντες μεταξύ ανδρών. 

Πάντως, ο πανικός που επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά τη διαρροή ήταν έντονος, αφού πολλοί ρεπουμπλικανοί πολιτικοί έσπευσαν να αποσύρουν τη στήριξη στον Τραμπ. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο Πρίμπους συνέστησε τότε στον Τραμπ να παραιτηθεί διαφορετικά θα υφίστατο μια ταπεινωτική ήττα.

«Πρώτον, θα κερδίσω. Δεύτερον, αν το κόμμα των ρεπουμπλικανών με εγκαταλείψει θα σας παρασύρω όλους μαζί μου. Αλλά δεν πρόκειται να χάσω», ήταν η απάντηση του Τραμπ.

Με πληροφορίες με Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM