Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του

Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του Facebook Twitter
EPA
0

Από έναν πολιτικό σαν τον Τραμπ μπορείς να περιμένεις τα πάντα - συνήθως μπορείς να περιμένεις το χειρότερο. Και φυσικά δεν θα σε απογοητεύσει. 

Ειδικά αν τον αφήσεις να είναι ο εαυτός του! Το βιβλίο που αναμένεται να εκδώσουν δύο πρώην συνεργάτες του κατά την προεκλογική του εκστρατεία αναμένεται να συζητηθεί επί μακρόν στις ΗΠΑ και όχι άδικα. 

Το βιβλίο των κορυφαίων στελεχών της εκστρατείας Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντάουσκι και Ντέιβιντ Μπόσι, έχει τίτλο «Αφήστε τον Τραμπ να είναι ο εαυτός του» (Let Trump Be Trump) και αποκαλύπτει ζουμερά μυστικά για την καμπάνια που έφερε την απόλυτη ανατροπή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τη Washington Post, που έλαβε ένα αντίτυπο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του, το προφίλ του Αμερικανού προέδρου που σκιαγραφούν οι δύο πρώην συνεργάτες του δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Ειδική αναφορά γίνεται για την σχεδόν παθολογική λατρεία του για το φαστ φουντ, που είχε ως αποτέλεσμα να τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με McDonald's, KFC και πίτσες.

Ξεγύμνωμα για τον Τραμπ: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα «άπλυτά» του Facebook Twitter

Η τυπική του παραγγελία περιλάμβανε τουλάχιστον τέσσερα χάμπουργκερ από την αλυσίδα Μακντόναλντς, μαζί με ένα μιλκσέικ. Επίσης συνήθιζε πάντα να έχει μαζί του κλειστές συσκευασίες με μπισκότα και γαριδάκια αφού δεν έτρωγε ποτέ από σακουλάκι που είχε ανοιχτεί εξαιτίας της φοβίας του για τα μικρόβια.

Όπως αποκαλύπτουν οι συγγραφείς, ο Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές ήταν «ένα μάτσο νεύρα» και τσακωνόταν συνεχώς με τους συνεργάτες του. Δεν δίσταζε μάλιστα να «ξεσπά» το άγχος του, βρίζοντας και ουρλιάζοντας στα άτομα του στενού του κύκλου. Χαρακτηριστική είναι η «κατσάδα» που έριξε ο Τραμπ στον επικεφαλής της εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, ενώ βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερό του.

«Ζήτησε από τον πιλότο να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος για να μπορέσει να τον πάρει στο τηλέφωνο και να τον βρίσει. "Είπες ότι δεν μπορώ να βγω στην τηλεόραση την Κυριακή; Θα βγαίνω στην γαμ...η τηλεόραση όποτε μου καπνίσει και εσύ δεν θα ξαναπείς ποτέ ούτε μια γαμ...νη λέξη για λογαριασμό μου" του ούρλιαξε στο τηλέφωνο».

Λογικό και επόμενο ήταν όλοι οι συνεργάτες του Τραμπ να αναρωτιούνται έπειτα από λίγο διάστημα για ποιο λόγο αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν παρανοϊκό τύπο που τους διέλυε καθημερινά με τη συμπεριφορά του. 

Οι πρώην συνεργάτες του Τραμπ αποκαλύπτουν και την πρώτη αντίδραση του τότε υποψήφιου προέδρου όταν πληροφορήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα διέρρεε στη δημοσιότητα η διαβόητη ηχογραφημένη συνομιλία με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Access Hollywood» όπου μιλούσε με άκρως σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, παρουσιαστή του NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μιας εκπομπής. «Προσπάθησα να την πηδ.... Ήταν παντρεμένη», ακούγεται να λέει ο Τραμπ για μια γνωστή του, ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. «Της τα έριξα χοντρά αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω». Μιλώντας για την έλξη του για όμορφες γυναίκες ανέφερε, «απλά αρχίζω να τις φιλάω», είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις», πρόσθεσε. «Τις πιάνεις από το μ...ι. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες», συνέχισε.

Όταν οι συνεργάτες του τού ενεχείρισαν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ο Τραμπ δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται καθόλου απλώς τους είπε πως κανένας δεν θα πιστέψει πως είπε τέτοια πράγματα. Οι συνεργάτες του, βέβαια, έσπευσαν να τον καλύψουν κάνοντας λόγο για κουβέντες μεταξύ ανδρών. 

Πάντως, ο πανικός που επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά τη διαρροή ήταν έντονος, αφού πολλοί ρεπουμπλικανοί πολιτικοί έσπευσαν να αποσύρουν τη στήριξη στον Τραμπ. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο Πρίμπους συνέστησε τότε στον Τραμπ να παραιτηθεί διαφορετικά θα υφίστατο μια ταπεινωτική ήττα.

«Πρώτον, θα κερδίσω. Δεύτερον, αν το κόμμα των ρεπουμπλικανών με εγκαταλείψει θα σας παρασύρω όλους μαζί μου. Αλλά δεν πρόκειται να χάσω», ήταν η απάντηση του Τραμπ.

Με πληροφορίες με Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM