Ξεφαντώνοντας για την επιστήμη: Ζητούνται εθελοντές για πειραματικό άνοιγμα των μπαρ στη Βρετανία

Ξεφαντώνοντας για την επιστήμη: Ζητούνται εθελοντές για πειραματικό άνοιγμα των μπαρ στη Βρετανία Facebook Twitter
Pixabay
0

Εάν οι βραδιές σε εικονικά κλαμπ ή διαδικτυακά πάρτι δεν είναι πια αρκετά για τους κατοίκους υπό lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, πλέον διαφαίνεται και μια νέα διέξοδος.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα θα αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με χρονικό ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το «ερευνητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων» θα καλεί εθελοντές σε νυχτερινά κέντρα, συναυλίες, θέατρα και γήπεδα και, σύμφωνα με τους Times, η δοκιμή θα περιλαμβάνει δέκα πιλοτικά γεγονότα, βοηθώντας στον καθορισμό των προτύπων ελέγχων και ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να ανοίξει ξανά η βιομηχανία της διασκέδασης. 

Μεταξύ των μέτρων που θα δοκιμαστούν θα είναι ένα σύστημα επαλήθευσης κατά την άφιξη στις όποιες εκδηλώσεις, ο εξαερισμός στους χώρους και η είσοδος σε «δόσεις».

Στη Γερμανία, σε ένα παρόμοιο πείραμα, ερευνητές εξέτασαν τη διασπορά του κορωνοϊού σε τρεις συναυλίες τον Αύγουστο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους που τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα είναι «από χαμηλός έως πολύ χαμηλός».

Μετά από μήνες λουκέτων για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση ότι τα κλαμπ θα μπορούσαν να ανοίξουν εκ νέου μόλις αρθεί το lockdown στις 21 Ιουνίου. Τώρα οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ένωση για τις Επιχειρήσεις της Νυχτερινής Ζώνης (The Night Time Industries Association -NTIA) του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των στρατηγικών της στον κλάδο.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM