Ξεφαντώνοντας για την επιστήμη: Ζητούνται εθελοντές για πειραματικό άνοιγμα των μπαρ στη Βρετανία

Ξεφαντώνοντας για την επιστήμη: Ζητούνται εθελοντές για πειραματικό άνοιγμα των μπαρ στη Βρετανία Facebook Twitter
Pixabay
0

Εάν οι βραδιές σε εικονικά κλαμπ ή διαδικτυακά πάρτι δεν είναι πια αρκετά για τους κατοίκους υπό lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, πλέον διαφαίνεται και μια νέα διέξοδος.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα θα αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με χρονικό ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το «ερευνητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων» θα καλεί εθελοντές σε νυχτερινά κέντρα, συναυλίες, θέατρα και γήπεδα και, σύμφωνα με τους Times, η δοκιμή θα περιλαμβάνει δέκα πιλοτικά γεγονότα, βοηθώντας στον καθορισμό των προτύπων ελέγχων και ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να ανοίξει ξανά η βιομηχανία της διασκέδασης. 

Μεταξύ των μέτρων που θα δοκιμαστούν θα είναι ένα σύστημα επαλήθευσης κατά την άφιξη στις όποιες εκδηλώσεις, ο εξαερισμός στους χώρους και η είσοδος σε «δόσεις».

Στη Γερμανία, σε ένα παρόμοιο πείραμα, ερευνητές εξέτασαν τη διασπορά του κορωνοϊού σε τρεις συναυλίες τον Αύγουστο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους που τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα είναι «από χαμηλός έως πολύ χαμηλός».

Μετά από μήνες λουκέτων για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση ότι τα κλαμπ θα μπορούσαν να ανοίξουν εκ νέου μόλις αρθεί το lockdown στις 21 Ιουνίου. Τώρα οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ένωση για τις Επιχειρήσεις της Νυχτερινής Ζώνης (The Night Time Industries Association -NTIA) του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των στρατηγικών της στον κλάδο.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM