Xάρη από τον πρόεδρο της Αιγύπτου έλαβε και ο δεύτερος δημοσιογράφος του Al Jazeera

Xάρη από τον πρόεδρο της Αιγύπτου έλαβε και ο δεύτερος δημοσιογράφος του Al Jazeera Facebook Twitter
0

Οι αιγυπτιακές αρχές απένειμαν χάρη και άφησαν σήμερα ελεύθερους δύο δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ που κρατούνταν με την κατηγορία ότι είχαν προσφέρει υποστήριξη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή.


Ο Καναδός Μοχάμεντ Φάχμι, 41 ετών και ο Αιγύπτιος Μπάχερ Μοχάμεντ, 31 ετών, αποφυλακίστηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση της απονομής χάριτος από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.


Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση του προέδρου Σίσι, που βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τη Νέα Υόρκη όπου αναμένεται να παραστεί στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


«Έχω τρελαθεί από την χαρά μου με την ιδέα ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχώ πλέον για τους δικηγόρους και τους αστυνομικούς που με ακολουθούν παντού, όμως κυρίως επειδή θα μπορώ να μοιραστώ την ίδια στέγη με τη σύζυγό μου απόψε το βράδυ» δήλωσε ο Μοχάμεντ Φάχμι μετά την απελευθέρωσή του μαζί με τον συνάδελφό του Μπάχερ Μοχάμεντ.


Οι αρχές άφησαν τους δύο δημοσιογράφους σε μια αγορά στο Μαάντι στα περίχωρα του Καΐρου, σε κοντινή απόσταση από τη φυλακή στην οποία κρατούνταν.


«Είμαστε πολύ-πολύ ευτυχισμένοι. Έχουμε εκπλαγεί λίγο από τον τρόπο με τον οποίο έγινε όλο αυτό» σημείωσε ο Μοχάμεντ.
Ο Φάχμι και ο Μοχάμεντ είχαν καταδικαστεί στα τέλη Αυγούστου, μαζί με τον Αυστραλό Πίτερ Γκρέστε που επίσης εργαζόταν στο Αλ Τζαζίρα και απελάθηκε στη χώρα του τον Φεβρουάριο, σε ποινή κάθειρξης 2 ετών από δικαστήριο του Καΐρου καθώς «είχαν μεταδώσει ψευδείς πληροφορίες».


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι απένειμε σήμερα χάρη σε 100 κρατουμένους περιλαμβανομένων των δύο δημοσιογράφων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM