ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Washington Post: Ανώτατοι κυβερνητικοί της Β. Κορέας στις ΗΠΑ για συνομιλίες

Washington Post: Ανώτατοι κυβερνητικοί της Β. Κορέας στις ΗΠΑ για συνομιλίες Facebook Twitter
0

Ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας πρόκειται να προσκληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες με πρώην κυβερνητικά στελέχη, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Washington Post, και η συνάντηση θα είναι η πρώτη σε τουλάχιστον πέντε χρόνια.

 

Οι συνομιλίες θα αποτελέσουν την πιό σαφή ένδειξη έως τώρα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν θέλει να έρθει σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ.

 

Ο σχεδιασμός των συνομιλιών "Τροχιά 1,5" βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ακόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε αρκετές πηγές με γνώση των προετοιμασιών.

 

Το όνομα των συνομιλιών, που εκφράζει τις επαφές μεταξύ πρώην αμερικανών αξιωματούχων και νυν βορειοκορεάτικων, αναφέρεται στις συνομιλίες "Τροχιά 2" που αφορούν πρώην αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) δεν έχει εγκρίνει ακόμα τα ταξιδιωτικά έγγραφα των βορειοκορεατών, είπε η εφημερίδα.

 

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μόνο το ότι οι συναντήσεις "Τροχιάς 2" συμβαίνουν τακτικά σε διάφορα μέρη στον κόσμο για μια σειρά θεμάτων και είναι ανεξάρτητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με εξιωματούχο του Λευκού Οίκου η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συναντηθεί με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας.

 

Η δοκιμαστική εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς καταδικάστηκε διεθνώς την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξη τύπου μετά τη δοκιμή, "Σαφώς η Βόρεια Κορέα είναι ένα μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε πολύ δυναμικά".

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ