UNICEF: Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι έχουν αφήσει 2 εκατ. ανθρώπους χωρίς τρεχούμενο νερό

UNICEF: Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι έχουν αφήσει 2 εκατ. ανθρώπους χωρίς τρεχούμενο νερό Facebook Twitter
0

Τα δεινά των ανθρώπων του πολύπαθου Χαλεπιού δεν λένε να τελειώσουν.

Το πρόσφατο, σφοδρό κύμα βομβαρδισμών στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, έχει αφήσει σχεδόν δύο εκατ. κατοίκους χωρίς τρεχούμενο νερό.

«Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται και πάλι το πόσιμο νερό του δημοσίου δικτύου ύδρευσης. Οι σφοδρές επιθέσεις της περασμένης νύχτας κατέστρεψαν το αντλιοστάσιο της Μπαμπ αλ Ναϊράμπ που παρέχει νερό σε περίπου 250.000 κατοίκους στο ανατολικό Χαλέπι» ανέφερε η Χάνα Σίνγκερ, εκπρόσωπος της Unicef στη Συρία, εξηγώντας ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί οι τεχνικοί αδυνατούν να φτάσουν στον σταθμό για να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

«Σε αντίποινα, σταμάτησε και η λειτουργία του αντλιοστασίου στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι (σ.σ. βρίσκεται στα ανατολικά προάστια) και κόπηκε έτσι η υδροδότηση στον δυτικό τομέα της πόλης όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι», συνέχισε η Σίνγκερ.

«Στερώντας το τρεχούμενο νερό από τα παιδιά υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω αυτού» προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για άλλη μια δοκιμασία, πέραν της φρίκης που ζουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι του Χαλεπιού.

Μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβαρδίζουν καθημερινά τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, όμως, τα πλήγματα ήταν ιδιαίτερα σφοδρά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100.

Η Unicef εκτιμά ότι από την έλλειψη πόσιμου νερού κινδυνεύουν περισσότερο οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών γιατί η μοναδική εναλλακτική τους είναι το μολυσμένο νερό των πηγαδιών.

Στο δυτικό τμήμα οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πιο βαθιά πηγάδια, με πιο ασφαλή νερά. Η οργάνωση ανέφερε ότι σκοπεύει να στείλει κατεπειγόντως υδροφόρες στην πόλη, διευκρινίζοντας όμως ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα.

«Είναι πολύ σημαντικό, για την επιβίωση των παιδιών, όλες οι πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των υδραυλικών εγκαταστάσεων και υποδομών, να επιτρέψουν την πρόσβαση για να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο αντλιοστάσιο του Μπαμπ αλ Ναϊράμπ και να επαναλειτουργήσει εκείνο του Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι» κατέληξε η εκπρόσωπος της Unicef.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM