LIVE!

Τζούλιαν Ασάνζ: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Τζούλιαν Ασάνζ: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ (EPA/Αρχείο)
0

Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ δεν μπορεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάνθηκε δικαστήριο στο Λονδίνο.

Η δικαστής απέκλεισε το αίτημα έκδοσης λόγω ανησυχιών για την ψυχική υγεία του Ασάνζ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους ζήτησαν την έκδοσή του καθώς ισχυρίζονται ότι οι διαρροές από τα Wikeleaks παραβίασαν το νόμο και έθεσαν σε κίνδυνο ζωές πρακτόρων.

Ο 49χρονος Ασάνζ, αντίθετα μάχεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος, ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα.

Η περιφερειακή δικαστής Vanessa Baraitser παρέθεσε αποδεικτικά στοιχεία για τον αυτοτραυματισμό και τις αυτοκτονικές του σκέψεις λέγοντας πως «Η συνολική εντύπωση είναι ενός καταθλιπτικού και μερικές φορές απελπισμένου ανθρώπου που φοβάται το μέλλον του».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM