Τζόνσον: Η επιτυχία των εμβολιασμών οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία

Τζόνσον: Η επιτυχία των εμβολιασμών οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα σε βουλευτές ότι η επιτυχία των εμβολιασμών στη Βρετανία οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία, ανέφερε η εφημερίδα The Sun εν μέσω εντάσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19.

«Ο λόγος για την επιτυχία των εμβολίων είναι λόγω του καπιταλισμού, λόγω της απληστίας, φίλοι μου», τόνισε ο Τζόνσον σε μια ομάδα βουλευτών, σύμφωνα με την Sun. Το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα έπειτα από επικοινωνία του Reuters.

Η Βρετανία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της πανδημίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου που στηρίζεται στην επιτυχία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, με την οποία πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεκτείνει τις εξουσίες της ΕΕ για να εμποδίσει ενδεχόμενες εξαγωγές εμβολίων Covid-19 στη Βρετανία και σε άλλες περιοχές με πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών και να καλύψει περιπτώσεις οπισθοβαρούς εκτέλεσης συμβάσεων από εταιρείες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM