Τυνησία: Ο συνταγματολόγος Κάις Σαΐντ νέος πρόεδρος της χώρας

Τυνησία: Ο συνταγματολόγος Κάις Σαΐντ νέος πρόεδρος της χώρας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Κάις Σαΐντ, συνταξιούχος καθηγητής του Δικαίου, εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας λαμβάνοντας το 72,71% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των χθεσινών προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή (Isie).

Ο συνταγματολόγος Σαΐντ έλαβε 2,77 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 1 εκατομμυρίου του αντίπαλου του, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Ναμπίλ Καρούι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για φορολογική απάτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής. Το ποσοστό συμμετοχής στις χθεσινές εκλογές ανήλθε στο 55%, σύμφωνα με την επιτροπή. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τη συμμετοχή που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο 61χρονος Σαΐντ γίνεται επίσημα ο δεύτερος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και διαδέχεται τον Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, ο οποίος πέθανε στα τέλη Ιουλίου σε ηλικία των 92 ετών, λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του. Ο Κάις Σαΐντ, που χαρακτήρισε την νίκη του «νέα επανάσταση», αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος μέχρι το τέλος του μήνα, ανακοίνωσε η προεδρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM