Tυνησία: Διαμάχη μετά από απόρριψη εργασίας φοιτητή που υποστήριζε ότι η Γη είναι επίπεδη

Tυνησία: Διαμάχη μετά από απόρριψη εργασίας φοιτητή που υποστήριζε ότι η Γη είναι επίπεδη Facebook Twitter
6

Το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι  η επιτροπή διατριβών στην Εθνική Σχολή Μηχανικών του Sfax απέρριψε μια διατριβή με βάση τους θρησκευτικούς ισχυρισμούς που υποστηρίζουν την «επίπεδη θεωρία» της Γης.

Η διατριβή, με τίτλο «Το επίπεδο μοντέλο της Γης, επιχειρήματα και επιπτώσεις στο κλίμα και στο παλαιοκλίμα», κατατέθηκε από φοιτητή και προκάλεσε κύμα  on-line καταγγελιών μετά τη δημοσιοποίηση της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Repubblica, η διατριβή που ξαναγράφει τις βασικές θεωρίες για τη Γη και το σύμπαν με σεβασμό τους στίχους του Κορανίου, προκάλεσε σάλο σε όλη τη χώρα αλλά και στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Μετά από εβδομάδες διαμάχης, η Επιτροπή Διατριβών  της σχολής όπου είναι εγγεγραμμένος ο νεαρός, αποφάσισε να απορρίψει την εργασία ενώ το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τυνησίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.

Ο καθοριστικός παράγοντας για την δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση ήταν η αντίδραση του καθηγητή Faouzia Charfi στο Facebook, ο οποίος κάλεσε τους  επιστήμονες να αντιδράσουν.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει την ευθύνη.

Με πληροφορίες από Repubblica και ANSA

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM