ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Tweet του ΜακΆφι έγινε viral μετά θάνατον: Αν κρεμαστώ, α λα Επστάιν, δεν θα είναι δικό μου φταίξιμο

Tweet του ΜακΆφι έγινε viral μετά θάνατον: «Αν αυτοκτονήσω, δεν θα το έχω κάνει εγώ» Facebook Twitter
0

Viral έχουν γίνει αναρτήσεις του Τζον ΜακΆφι, του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα του ομώνυμου λογισμικού προστασίας από ιούς, που βρέθηκε νεκρός στο κελί του αφού είχε εγκριθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα.

Ο ΜακΆφι, περίμενε την έκδοσή του σε ισπανική φυλακή αφού κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε φυλακή κοντά στη Βαρκελώνη την Τετάρτη περίπου στις 1 μ.μ.


Ο ΜακΆφι πέθανε αφού ομάδα τριών δικαστών από το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει εκεί τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου η απόφαση ήταν εφέσιμη.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του έγινε viral παλαιότερη ανάρτησή του, στην οποία ο ίδιος φέρεται να αναιρεί πιθανή αιτία θανάτου του στο μέλλον, ως την αυτοκτονία.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι εντάξει στη φυλακή και έχει κάνει φίλους. «Το φαγητό είναι καλό εδώ. Όλα είναι εντάξει» έλεγε.

«Να ξέρετε ότι αν κρεμαστώ, α λα Επστάιν, αυτό δεν θα είναι δικό μου φταίξιμο».

Σε ένα άλλο tweet του από τον Νοέμβριο του 2019, φέρεται να ανάρτησε φωτογραφία του με ένα νέο τατουάζ όπου γράφει τη λέξη Whackd (σε ελεύθερη μετάφραση βαριά χτυπημένος/εξαντλημένος).

Τη φωτογραφία συνόδευε η λεζάντα «Λαμβάνω μηνύματα από αξιωματούχους των Η.Π.Α. που λένε: "Ερχόμαστε για σένα ΜακΆφι! Θα σε αυτοκτονήσουμε. Έκανα ένα τατουάζ σήμερα μόνο για αυτή την περίσταση. Αν αυτοκτονήσω, δεν θα το έχω κάνει εγώ» λέει παραπέμποντας να κοιτάξουν όλοι στο τατουάζ του.

Μετά τον θάνατό του στον λογαριασμό του φέρεται να αναρτήθηκε εικόνα από το γράμμα «Q» που παραπέμπει στους Qanon, μία ομάδα που στηρίζει θεωρίες συνωμοσίας στις ΗΠΑ.

Σχετική ανάρτηση για τον θάνατο του ΜακΆφι έκανε και ο Έντουαρντ Σνόουντεν. «Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να εκδίδει όσους κατηγορούνται για μη βίαια εγκλήματα σε ένα δικαστικό σύστημα που είναι τόσο άδικο- και σε ένα πλαίσιο φυλάκισης που είναι τόσο σκληρό- που οι εγγενείς κατηγορούμενοι προτιμούν να πεθάνουν παρά να υπόκεινται σ' αυτό. Επόμενος θα μπορούσε να είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ» έγραψε.

 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ