Τσίρκο έδεσε μια τίγρη για να μπορούν οι θεατές να κάθονται πάνω της για να φωτογραφίζονται

Τσίρκο έδεσε μια τίγρη για να μπορούν οι θεατές να κάθονται πάνω της για να φωτογραφίζονται Facebook Twitter
2

Τη θλιβερή στιγμή που οι εκπαιδευτές ενός τσίρκου στη Κίνα ακινητοποιούν μια τίγρη δένοντάς την ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να καθίσουν πάνω της και να βγάλουν φωτογραφίες, δείχνει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στην κινεζική πλατφόρμα iQiyi.

Το ερασιτεχνικό βίντεο ξεκινά δείχνοντας τους εκπαιδευτές να έχουν μόλις δέσει την τίγρη πάνω σε ένα μεταλλικό τραπέζι, που βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο κλουβί, και έξω από αυτό πλήθος θεατών, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, να περιμένουν την σειρά τους για να ανέβουν πάνω στο άτυχο ζώο και να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Το περιστατικό εικάζεται πως συνέβη σε ένα τσίρκο στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, αν και μέχρι στιγμής είναι ασαφές ποιος ακριβώς τράβηξε το επίμαχο βίντεο. Σε κάποιο σημείο, ένα από τα παιδιά που πλησιάζουν την τίγρη, ακούγεται να φωνάζει «Φοβάμαι, φοβάμαι», καθώς η μητέρα του το πλησιάζει προς το ζώο. Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή ενός εκπαιδευτή να λέει: «Δεν είναι τέλειο να κάθεσαι πάνω σε μια τίγρη; Σε κρατάει μακριά από το διάβολο και μπορεί να σου φέρει πρόοδο και πλούτο».

Το να καθίσει κάποιος πάνω σε μία τίγρη είναι πράξη που συνδέεται με τον Θεό του Πλούτου στην Κίνα, ο οποίος συχνά απεικονίζεται καβάλα στο συγκεκριμένο ζώο. 

Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε χρήστους του ίντερνετ, που έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση των εκπαιδευτών, εκφράζοντας την ίδια στιγμή λύπηση και συμπόνοια για το ζώο. «Καημένη τίγρης. Το ανθρώπινο είδος είναι τόσο σκληρό», «Δεν μπορείς να βγάλεις και πολλά από αυτό, αντιθέτως έχεις προκαλέσει τόσο πόνο στο ζώο, πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο;», «Τι αξίες διδάσκουν αυτοί οι γονείς στα παιδιά τους», ήταν μερικά από τα σχόλια. 

Από τα πλάνα φαίνεται πως πρόκειται για μια τίγρη Σιβηρίας, η οποίο απειλείται με εξαφάνιση καθώς στη φύση έχουν απομείνει αυτή τη στιγμή μόλις 450 ζώα του είδους. 

Δείτε το βίντεο:

* Με πληροφορίες από Mashable

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ