Τσελίκ: Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας

Τσελίκ: Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε νέο κρεσέντο επιθετικότητας προχώρησε για πολλοστή φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, χαρακτηρίζοντας «ανέντιμη» τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μεταδίδει η Yeni Safak.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τσελίκ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα προχωρά σε προπαγάνδα κατά της Τουρκίας και εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες.

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο εκτός από την Ελλάδα που να απαιτεί διπλάσιο εναέριο χώρο από τη θαλάσσια περιοχή», είπε ο Τσελίκ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έθεσε ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών, κάνοντας λόγο για 14 νησιά και αναφέροντας συγκεκριμένα το Καστελόριζο. Μάλιστα, ο Τσελίκ επέμεινε πως οι Έλληνες «κακώς θεωρούν απειλή το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ, έρχονται μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών σε κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. 

Το επεισόδιο έγινε αφού ο Τούρκος υπουργός έθεσε θέμα χωρικών υδάτων και αποστατιωτικοποίησης των νησιών. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος και Βολουδάκης) πήραν τον λόγο και είπαν ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο καθώς η Ελλάδα πολεμά την τρομοκρατία. Επίσης, τόνισαν ότι δε γίνεται να ισχυρίζεται πως η Τουρκία σέβεται κυριαρχικά δικαιώματα από τη στιγμή που έχει γίνει η εισβολή στην Κύπρο. Αναφερόμενοι στην τωρινή πολιτική της Τουρκίας είπαν ότι «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Ακάρ απάντησε εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν η Ελλάδα απειλείται πως αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας, τότε αυτό είναι αιτία πολέμου.

Η κόντρα συνεχίστηκε για 13 λεπτά, με τον Ακάρ να αποχωρεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM