Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ επέκρινε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την on air ρήξη με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Άγκυρα.

 

«Ο εξαιρετικά φανατικός και ασεβής τρόπος με τον οποίο κατήγγειλε τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας, θα μείνουν στην ιστορία ως ένα παράδειγμα διπλωματικής απρέπειας», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ, αναφερόμενος στον κ. Δένδια. Και συμπλήρωσε ότι, για πρώτη φορά, ένας υπουργός μίλησε για την κυριαρχία της χώρας του.

 

«Εμείς λέμε ότι είμαστε ότι έτοιμοι να συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, με μία ορθή γλώσσα, με μια σωστή κατανόηση και στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού για τις μεθόδους διαπραγμάτευσης» σημείωσε.

 

Επίσης ο Τσελίκ κατηγόρησε τους Έλληνες πως «ενταφίασαν» αξίες όπως, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνείς σχέσεις, στα νερά της Μεσογείου. «Πρώτα διασώστε αυτές τις αξίες και μετά προσπαθήστε να μιλήσετε για άλλα ζητήματα», δήλωσε.

 

Για το ίδιο θέμα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει προβεί σε βίαιες ενέργειες, όπως βύθιση σκαφών, και επαναπροωθήσεις περισσότερών από 80.000 προσφύγων στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας μέσα σε τρία χρόνια. «Δυστυχώς, οι διεθνείς θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπούν, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση», ισχυρίστηκε ο κ. Τσελίκ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr