Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα» Facebook Twitter
0

Το δικό του αφήγημα για τη γεωγραφία της Ευρώπης παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας ότι «τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα». 

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο δήλωσε: «Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα  της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS».

Σύμφωνα με το skai.gr και τον ανταποκριτή Μανώλη Κωστίδη, ο Τσαβούσογλου παρουσίασε ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο, παραβλέποντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό έδαφος υπό στρατιωτική κατοχή, μετά από εισβολή: 

«Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ''ΤΔΒΚ'' (ψευδοκράτους στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για τη δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ''ΤΔΒΚ'' πιστεύουν στην ίση μοιρασιά  Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί: «Τις διαφορές μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ