Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Μα τι σας νοιάζει ποιον συλλαμβάνουμε;

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Μα τι σας νοιάζει ποιον συλλαμβάνουμε; Facebook Twitter
0

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη στην Τουρκία δύο γερμανών πολιτών ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


«Όταν συλλαμβάνουμε (ένα πραξικοπηματία), η Γερμανία αρχίζει να αγανακτεί. Μα τι σας νοιάζει;», είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Είναι και τούρκος πολίτης, αλλά (η Γερμανία) ρωτάει: 'Γιατί συλλαμβάνετε τον πολίτη μου;'».


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε χθες Παρασκευή τη σύλληψη στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» δύο γερμανών πολιτών. Μ' αυτή τη σύλληψη αυξήθηκε σε δώδεκα ο αριθμός των Γερμανών που το Βερολίνο θεωρεί πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα αυτή.


Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, πρόκειται για δύο τουρκικής καταγωγής Γερμανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (νοτιοδυτική Τουρκία) ως ύποπτοι για σχέσεις με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Το Dogan δεν διευκρίνισε αν έχουν την τουρκική υπηκοότητα, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τσαβούσογλου.


«Αν είναι αναμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αν το υποστήριξε, γιατί τον προστατεύετε;», συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στη νότια Τουρκία στη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Άιντ αλ-Άντχα).


Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες Παρασκευή πως οι συλλήψεις αυτές είναι «στις περισσότερες περιπτώσεις αβάσιμες» και «δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές μας του κράτους δικαίου».
ΓΑ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM