Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Μα τι σας νοιάζει ποιον συλλαμβάνουμε;

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Μα τι σας νοιάζει ποιον συλλαμβάνουμε; Facebook Twitter
0

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη στην Τουρκία δύο γερμανών πολιτών ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


«Όταν συλλαμβάνουμε (ένα πραξικοπηματία), η Γερμανία αρχίζει να αγανακτεί. Μα τι σας νοιάζει;», είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Είναι και τούρκος πολίτης, αλλά (η Γερμανία) ρωτάει: 'Γιατί συλλαμβάνετε τον πολίτη μου;'».


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε χθες Παρασκευή τη σύλληψη στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» δύο γερμανών πολιτών. Μ' αυτή τη σύλληψη αυξήθηκε σε δώδεκα ο αριθμός των Γερμανών που το Βερολίνο θεωρεί πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα αυτή.


Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, πρόκειται για δύο τουρκικής καταγωγής Γερμανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (νοτιοδυτική Τουρκία) ως ύποπτοι για σχέσεις με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Το Dogan δεν διευκρίνισε αν έχουν την τουρκική υπηκοότητα, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τσαβούσογλου.


«Αν είναι αναμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αν το υποστήριξε, γιατί τον προστατεύετε;», συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στη νότια Τουρκία στη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Άιντ αλ-Άντχα).


Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες Παρασκευή πως οι συλλήψεις αυτές είναι «στις περισσότερες περιπτώσεις αβάσιμες» και «δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές μας του κράτους δικαίου».
ΓΑ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM