Τσαβούσογλου: Ο Ακιντζί είναι ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί

Τσαβούσογλου: Ο Ακιντζί είναι ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ότι θα ήταν «φριχτό» ένα σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχω εργαστεί ξανά με έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει παραδείγματα που στηρίζουν την αναφορά του αυτή. Συνέχισε λέγοντας ότι μετά το Κραν Μοντάνα είδε «πολλά πράγματα αναξιόπιστα» και συμπεριφορές του Μουσταφά Ακιντζί αναξιόπιστες για τις οποίες τον παρακάλεσε ακόμη και ο Πρωθυπουργός να μην τα αποκαλύψει. Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί προεκλογικό κεφάλαιο σε πολλές δυτικές χώρες, προσθέτοντας ότι «ούτε εγώ, ούτε κανένας στην 'τδβκ', δεν σκέφτηκε ποτέ ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στην προεκλογική. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να το κάνει αυτό».

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ποτέ δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας. «Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία», συνέχισε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην 'τδβκ', καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.

Στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στη βρετανική Guardian, o κ. Ακιντζί απέρριψε ένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία. Οι τοποθετήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη έφεραν και τις αντιδράσεις των Ομέρ Τσελίκ και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον μεν πρώτο να ζητά δημόσια απολογία και τον δεύτερο να κάνει λόγο για ντροπή και ατιμία.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Πολίτης

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM