Τσαβούσογλου: Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρότεινε τίποτα καινούργιο στις συνομιλίες

Τσαβούσογλου: Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρότεινε τίποτα καινούργιο στις συνομιλίες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πυρά προς την ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης, άκαρπης συνάντησης.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έφερε καμία νέα πρόταση στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και επανέλαβε την παλιά της ρητορική σαν χαλασμένος δίσκος», ισχυρίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Υπογραμμίσαμε ότι εάν αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς και αναγνωριστεί το ίσο καθεστώς, μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία συνομιλιών», προσέθεσε. «Μια νέα διαδικασία δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ δύο κοινοτήτων αλλά δύο κρατών. Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί εάν ξεκινήσει πιο μετά μια διαπραγματευτική διαδικασία ή δεν καταλήξει επιτυχώς προσπάθεια για λύση, το καθεστώς των τουρκοκυπρίων να είναι αβέβαιο» υποστήριξε.

«Θα συνεχίσουμε την αποφασιστική στάση μας να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ τόνισε πως «θα παρακαθίσουμε σε συνομιλίες εάν η κυριαρχία μας γίνει αποδεκτή». Ο Τατάρ είπε ότι έγραψε ιστορία και πρώτη φορά η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε εγγράφως στα Ηνωμένα Έθνη πρόταση για δύο κράτη, την οποία η διεθνής κοινότητα ήδη συζητεί, όπως σημείωσε, τονίζοντας πως οι παράμετροι του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι επίσης ξεπερασμένες γιατί οι συνθήκες και οι συγκυρίες έχουν αλλάξει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM