Τσαβούσογλου: Δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία

Τσαβούσογλου: Δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία δεν σκοπεύει να στείλει και άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι για όσο διάστημα τηρείται η εκεχειρία, η κατάπαυση του πυρός, κανείς δεν θα στείλει επιπλέον συμβούλους ούτε στρατεύματα ούτε μισθοφόρους (...) όλοι δεσμεύθηκαν σε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι τουρκικά στρατεύματα ήδη κατευθύνονται προς τη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έπειτα από αίτημά της. Ωστόσο τη Δευτέρα δήλωσε ότι μόνο στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη Λιβύη.

Εξάλλου η επόμενη διεθνής διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

«Πιστεύω την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτή την ημερομηνία οι Γερμανοί, ο (Γερμανός υπουργός Εξωτερικών) Χάικο Μάας. Πιστεύω ότι υπάρχει συντονισμός για το θέμα με τους άλλους υπουργούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Έχουμε ήδη στηρίξει την ιδέα μιας νέας διάσκεψης», εξήγησε ο Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM