Τρεις νεκροί και σημαντικές υλικές ζημιές από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία

Τρεις νεκροί και σημαντικές υλικές ζημιές από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες τρεις ημέρες τη νότια Γαλλία και προκάλεσαν «σημαντικές ζημιές», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Τα θύματα καταγράφηκαν στους νομούς Ερό, Γκαρ και Ανατολικά Πυρηναία, διευκρίνισε μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Ο απολογισμός έκανε μέχρι τώρα λόγο για τον θάνατο μιας εβδομηντάχρονης που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «σε απόλυτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αφού εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε έναν αμπελώνα.

Αυτό το επεισόδιο έντονων βροχοπτώσεων, «που επηρέασε ταυτόχρονα μέχρι και οκτώ νομούς», οδήγησε σε 1.773 επεμβάσεις και κινητοποίησε περισσότερους από 2.000 πυροσβέστες και δυνάμεις της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Σήμερα το πρωί σχεδόν 400 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πολλές σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν επίσης ζημιές και η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπηκαν. Πέρυσι, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όχι μακριά από εκεί, στον νομό Οντ, ένα διαμέρισμα που είχε πληγεί ήδη από σημαντικές πλημμύρες που προκάλεσαν επίσης υλικές ζημιές τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM