Τραμπ: Θα πληρώνει 10.000 δολάρια ημερησίως έως ότου παραδώσει στις Αρχές στοιχεία για την εταιρεία του

Τραμπ: Θα πληρώνει 10.000 δολάρια ημερησίως έως ότου παραδώσει στις Αρχές στοιχεία για την εταιρεία του Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να καταβάλλει 10.000 δολάρια ημερησίως, όσο αρνείται να παράσχει στις αρχές τα λογιστικά και φορολογικά έγγραφα που του έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας σε βάρος της εταιρείας του.

 «Πρόκειται για μεγάλη νίκη, ένα δικαστήριο έκρινε υπέρ ημών και καταδίκασε τον Ντόναλντ Τραμπ για παρακώλυση» της δικαιοσύνης, έγραψε στο Twitter η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Λετίσια Τζέιμς.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να πληρώνει 10.000 δολάρια την ημέρα, για κάθε μέρα που θα συνεχίσει να αψηφά την εντολή του δικαστηρίου να παραδώσει τα έγγραφα στο γραφείο μου» πρόσθεσε η γενική εισαγγελέας, η οποία εδώ και χρόνια διεξάγει έρευνα για πιθανή φορολογική απάτη εκ μέρους της εταιρείας του Τραμπ, της Trump Organization.

Στις 17 Φεβρουαρίου άλλος δικαστής της Νέας Υόρκης, κατόπιν αιτήματος της Τζέιμς, διέταξε τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα και δύο από τα παιδιά του, τον Ντόναλντ Τζούνιορ και την Ιβάνκα, να καταθέσουν ενόρκως στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Οι Τραμπ άσκησαν έφεση, όμως το δικαστήριο ζήτησε, επίσης, να δοθούν στις εισαγγελικές αρχές διάφορα έγγραφα, πριν από τις 31 Μαρτίου. Καθώς δεν υπήρξε απάντηση από την οικογένεια Τραμπ, η Λετίσια Τζέιμς προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ζητώντας να καταδικαστεί ο Τραμπ γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι η εταιρεία υπερεκτιμούσε, δολίως, την αξία των ακινήτων που είχε στην κατοχή της όταν ζητούσε τραπεζικά δάνεια και μείωνε αυτήν την αξία όταν τα δήλωνε στην εφορία, για να πληρώνει λιγότερους φόρους.

Αν ο Τραμπ δεν πληρώσει το πρόστιμο, θα μπορούσε να φυλακιστεί, με βάση τον πολιτειακό νόμο της Νέας Υόρκης που επιτρέπει στους δικαστές να διατάζουν τη φυλάκιση εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως εξήγησε η Σάρα Κρίσοφ, της νομικής εταιρείας Day Pitney. Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό και ότι ο δικαστής πιθανότατα θα επιλέξει κάποια άλλη ποινή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM