Τραμπ: Καταστροφή ο Φάουτσι- Αν τον άκουγα θα είχαμε 500.000 νεκρούς

Τραμπ: Καταστροφή ο Φάουτσι- Αν τον άκουγα θα είχαμε 500.000 νεκρούς Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε ξανά με τον Άντονι Φάουτσι, χαρακτηρίζοντας «καταστροφή» τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι εδώ σχεδόν από την αρχή σε κόντρα με το μέλος της task force του Λευκού Οίκου για τη διαχείριση της πανδημίας που έχει προκαλέσει περισσότερους από 219.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη στο «60 Minutes», που μεταδόθηκε από το CBS την Κυριακή, ο Φάουτσι δήλωσε πως δεν εξεπλάγη με το γεγονός ότι ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Επίσης, έχει διαμαρτυρηθεί ανοιχτά επειδή τον επικαλείται προεκλογική διαφήμιση του προέδρου.

«Ο Φάουτσι είναι μια καταστροφή. Αν τον άκουγα, θα είχαμε 500.000 νεκρούς», είπε ο Τραμπ σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του. Οι Αμερικανοί έχουν μπουχτίσει με τους περιορισμούς της πανδημίας, είπε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος λέει "απλά αφήστε μας ήσυχους". Έχουν κουραστεί με αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους», ανέφερε ο Τραμπ. Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου πολλοί υποστηρικτές του δεν φορούν μάσκες και στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον, αψηφώντας τις οδηγίες του Φάουτσι και των υπόλοιπων ειδικών.

«Ο Φάουτσι είναι καλός τύπος. Βρίσκεται εδώ 500 χρόνια», σημείωσε ακόμη ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν από τους πιο σεβαστούς επιστήμονες στις ΗΠΑ. Είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών από το 1984, έχοντας υπηρετήσει υπό Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς προέδρους. Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι απέφυγε να απολύσει τον Φάουτσι εξαιτίας του αρνητικού αντίκτυπου που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ