Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Μιλώντας στη Βόρεια Καρολίνα, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που σε έναν μήνα θα διεκδικήσει εκ νέου την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε στην ερώτηση που τέθηκε στον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα της εβδομάδας, σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι ‘πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα’», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αλλά θα δούμε ποια είναι πραγματικά τα σχέδιά τους», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

Την Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εναντιώνεται στην ιδέα το Ισραήλ να βομβαρδίσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, ως αντίποινα για την εκτόξευση 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η απάντηση είναι ‘όχι’», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θα υποστήριζε τέτοια πλήγματα από πλευράς Ισραήλ.

«Είμαστε σύμφωνοι και οι επτά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, όμως πρέπει να ανταποδώσουν με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τους άλλους ηγέτες της G7.

Ως τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον απέφευγε να αναφερθεί στη πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή.

Στην αρχή της εβδομάδας ωστόσο η εκστρατεία του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επέρριπτε την ευθύνη στον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του —κι αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου— για την περαιτέρω όξυνση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM