Τραμπ για πιθανή παραίτηση Τζόνσον: «Τον ξέρω καλά, δεν θα πάει πουθενά»

Τραμπ για πιθανή παραίτηση Τζόνσον: «Τον ξέρω καλά, δεν θα πάει πουθενά» Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

«Δεν θα πάει πουθενά», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από τον πρωθυπουργικό θώκο. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν ήταν σύννομη η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου, δεσμεύτηκε όμως ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του Brexit.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και στις φωνές που τον καλούν να παραιτηθεί επειδή παραπλάνησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον απάντησε ότι διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου. «Ειλικρινά, πρέπει να προχωρήσουμε με το Brexit (...) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αυτό θα κάνουμε», συνέχισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που καθόταν δίπλα του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον επαίνεσε, τονίζοντας ότι το Brexit πρέπει να γίνει και προέβλεψε ότι Λονδίνο και Ουάσινγκτον θα τετραπλασιάσουν το διμερές εμπόριό τους αμέσως μετά.

Όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή παραίτηση του Τζόνσον, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Σας λέω, τον ξέρω καλά, δεν θα πάει πουθενά». «Όχι, όχι, όχι», ήταν η απάντηση του ίδιου του Βρετανού πρωθυπουργού. «Αύριο είναι μια άλλη μέρα στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε. Ο Τραμπ σημείωσε ότι χρειάστηκε ένας άνθρωπος σαν τον Τζόνσον για να υλοποιήσει το Brexit και ότι το Brexit έπρεπε να γίνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ