Τραμπ: Ενδεχομένως να χρειαστούν πολλές συναντήσεις με τον Κιμ

Τραμπ: Ενδεχομένως να χρειαστούν πολλές συναντήσεις με τον Κιμ Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία συναντήσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι επιθυμεί τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ το συντομότερο δυνατόν. 


Μιλώντας σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος που τον μεταφέρει στο Τέξας, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ελπίζει ακόμη ότι θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.


Ο Τραμπ είπε επίσης ότι πιθανότατα θα δεχτεί τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Τσολ αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο. Ο τελευταίος μεταφέρει μια επιστολή του Κιμ για τον Τραμπ.


Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέμεινε ότι ίσως χρειαστούν περισσότερες συναντήσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. «Θα ήθελα να γίνει σε μια συνάντηση. Όμως συχνά δεν κλείνονται έτσι οι συμφωνίες (...) Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει σε μια συνάντηση ή σε δύο ή σε τρεις. Αλλά κάποια στιγμή θα επιτευχθεί. Μπορεί να γίνει πραγματικά ωραία και έξυπνα ή μπορεί να μην γίνει έξυπνα. Ίσως χρειαστεί να γίνει με τον δύσκολο τρόπο», είπε.

Ο Τραμπ τόνισε ότι πιστεύει πως ο Κιμ θέλει τη συμφωνία.

«Θα χαρώ πάρα πολύ όταν φτάσει η ημέρα που θα μπορούμε να άρουμε τις κυρώσεις και να έχουμε μια πολύ καλή σχέση με ολόκληρη την κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε.


Μολονότι η στρατιωτική αντιπαράθεση σταμάτησε το 1953, τεχνικά η Νότια με τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση αφού δεν έχουν υπογράψει κάποια ειρηνευτική συμφωνία.


Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι μια συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ για τα πυρηνικά θα πρέπει να καλύπτει και το βαλλιστικό πρόγραμμά της.

«Μιλάμε για μηχανήματα, μιλάμε για πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν κατ' ανάγκη αμέσως αλλά μπορούν να συμβούν με όσο πιο γρήγορο τρόπο γίνεται να συμβούν. Αυτό θέλω», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM