Τραγωδία σε βρεφονηπιακό σταθμό του Νίγηρα: 20 παιδιά νεκρά από φωτιά σε κτήρια με ψάθινες στέγες

Τραγωδία σε βρεφονηπιακό σταθμό του Νίγηρα: 20 παιδιά νεκρά από φωτιά σε κτήρια με ψάθινες στέγες Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν πήραν φωτιά σχολικά κτίρια με ψάθινες στέγες στη Νιαμέι, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος του Νίγηρα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Σίντι Μοχάμεντ, τουλάχιστον 21 σχολικά κτίρια φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά «πήραν φωτιά» και «δυστυχώς περίπου είκοσι μαθητές παγιδεύτηκαν» στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες «επενέβησαν γρήγορα, η φωτιά κατασβέστηκε (...) αλλά η θερμική ισχύς της πυρκαγιάς ήταν τεράστια, επεκτάθηκε σε πολλά κτίρια και τα παιδιά δεν μπόρεσαν να βγουν» έγκαιρα, πρόσθεσε ο διοικητής. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Στον Νίγηρα – μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο –, για να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια σχολικών κτιρίων οι αρχές κατασκευάζουν υπόστεγα με ψάθινες στέγες για να γίνονται μαθήματα, ακόμα και με τα παιδιά καθισμένα στο έδαφος. Οι πυρκαγιές σε αυτού του είδους τους χώρους, κατασκευασμένους με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, είναι συχνές, όμως σπάνια έχουν θύματα.

Καθώς δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου στον χώρο όπου λειτουργεί σχολείο και βρεφονηπιακός σταθμός πολλοί μαθητές παγιδεύτηκαν και αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε ένα τοιχίο για να βγουν. Αυτά που δεν κατάφεραν να βγουν ήταν τα μικρότερα παιδιά, στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε περί «τις 16:00» (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), ενώ τα θύματα βρίσκονταν στην τάξη. 

Ο πρωθυπουργός του Νίγηρα, ο Ουχουμουντού Μαχαμαντού, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας, μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, στη συνοικία Πεΐ-Μπα, στην περιφέρεια του δυτικού τμήματος της πρωτεύουσας, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM