Τούρκος υπουργός Ενέργειας : «Μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινά γεώτρηση το Γιαβούζ»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας : «Μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινά γεώτρηση το Γιαβούζ» Facebook Twitter
0

Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Γιαβούζ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου. 

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στη Μερσίνα».

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση από την "τδβκ"», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα, καθώς και ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.

«To υποβρύχιο Gür S-357 προσφέρει μεγάλη υπεροχή σε πολεμικές συνθήκες με το χαμηλό ακουστικό ίχνος του. Το μήκος 62 μέτρων και βάρους περίπου 400 τόνων υποβρύχιο, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει βαθιά στη θάλασσα για 50 ημέρες» σχολίαζε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM