Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 καταδρομείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν

Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 καταδρομείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν Facebook Twitter
1

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν μία ομάδα στασιαστών καταδρομέων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος και ένας υπουργός της κυβέρνησης είπε πως οι συνωμότες «δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν»

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι 11 φυγάδες καταδρομείς σε δασωμένους λόφους στην περιοχή της Μαρμαρίδας έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο εβδομάδων. Οι στρατιώτες συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο όπου περνούσε τις διακοπές του ο Ερντογάν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Στην επιχείρηση σύλληψής τους συμμετείχαν περίπου 1.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τους καταδρομείς να συλλαμβάνονται –ντυμένοι με στολές παραλλαγής την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν ένα ποτάμι - έπειτα από πληροφορία που έλαβαν από έναν άνδρα ο οποίος τους εντόπισε ενώ κυνηγούσε αγριογούρουνα, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες θα μετανιώσουν πικρά για την προσπάθειά τους να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία.

«Θα τους κάνουμε να παρακαλάνε. Θα τους χώσουμε στις τρύπες τους, θα υποστούν τέτοια τιμωρία σε αυτές τις τρύπες που δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν» δήλωσε ο Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά του πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουσάκ.

«Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. "Σκοτώστε μας" θα παρακαλάνε», είπε.

«Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σύστημα όπου κανείς μέσα στις ένοπλες δυνάμεις να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να κάνει πραξικόπημα» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σαρωτικών αλλαγών στη δομή του στρατού. Ο Κουρτουλμούς είπε ακόμη πως η Τουρκία μελετά μια αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών.

«Η αναδιάρθρωση μονάδων των υπηρεσιών πληροφοριών είναι στην ατζέντα, ακριβώς όπως ήταν και για τις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM