Τουρκία: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συστήνει τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Τουρκία: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συστήνει τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, στο οποίο προεδρεύει ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε υπέρ της παράτασης κατά 3 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ στην χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε και μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας επισημαίνει ότι συνέστησε στο υπουργικό συμβούλιο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τρεις μήνες.


«Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια των μέτρων προστασίας της δημοκρατίας, των αρχών του κράτους δικαίου όπως και των δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποφασίστηκε να συστήσουμε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» τονίζεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.


Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί αργότερα σήμερα και θα ανακοινώσει την απόφασή του επί του ζητήματος. Αναμένεται να επικυρώσει την πρόταση του Συμβουλίου.


Η Τουρκία κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.


Η σημερινή απόφαση ελήφθη δύο ημέρες προτού λήξει το εν λόγω μέτρο και μία ημέρα μετά τη νίκη του "ναι" στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.


H κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη παραταθεί δύο φορές, τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο, αφού τέθηκε σε ισχύ την 20η Ιουλίου 2016, πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.


Περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τομέα απολύθηκαν, προκαλώντας την έντονη κριτική των χωρών της Δύσης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM